:
На Першому стартувала

На Першому стартувала "Контрольна робота"

29 грудня 2010

"Контрольна робота" – принципово новий формат журналістського розслідування.

"Ми не висуваємо голослівні звинувачення, а даємо реальні факти для того, щоб влада реагувала. Проект запускається для того, щоб журналістські розслідування закінчувалися не просто риторичним питанням, а реальними діями. І влада змушена реагувати – вона вже це робить, ще до виходу програми в ефір", – акцентувала директор програми Людмила Писанко.

У першій програмі автор і ведучий Максим Равреба провів "Контрольну роботу" разом з шахтарями депресивних регіонів, дізнався, хто стоїть за ліквідацією шахт і звільненням робітників, чому шахтарі без вугілля, кому тепер належать "найродючіші" шахти країни і навіщо чиновники завищують цифри у своїх звітах. А також про те, як же насправді йдуть справи на сучасних українських шахтах і в яких умовах працюють люди, що видобувають для Україні тепло.

Відео першої програми "Контрольна робота" Ви можете побачити на офіційному сайті Першого Національного www.1tv.com.ua в розділі "Відео".

"Журналістські розслідування, які були ініційовані на основі листів наших глядачів і проводяться в нашій програмі, припускають глибокий аналіз існуючих проблем в Україні. Спеціально для цього знімальна група всебічно вивчає факти, робить офіційні запити в ті інстанції, куди це необхідно, проводить інтерв'ю з безпосередніми учасниками подій. До того ж це стосується всіх сторін, що беруть участь у досліджуваній темі. Ми не ділимо наших героїв на поганих і хороших, ми не даємо власну оцінку тому, що відбувається, ми не приймаємо сторону тих чи інших героїв. Головне – показати об'єктивну картину і дізнатися всі обставини досліджуваної теми, оцінку дає глядач – кожен сам для себе приймає якусь сторону", – розповів Максим Равреба.

Перший реагує на ваші листи і зробить так, щоб влада реагувала на ваші проблеми.

"Контрольна робота" стартувала 25 грудня на Першому і виходитиме кожні два тижні.

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: