:

"Вечірня казка. На добраніч" – 17 січня прем'єра на Першому!

12 січня 2011

На Перший Національний повертається "Вечірня казка".

Уже в понеділок 17 січня, перед випуском "Підсумків дня", о 20:40 найменші глядачі Першого Національного зможуть побачити нову програму. Про те, якою буде "Вечірня казка. На добраніч", які герої роститимуть маленьких українців, і чому дитяча програма сподобається не лише дітям, але і їхнім батькам – розповіла виконавчий продюсер проекту Валерія Харченко.

Сьогодні, на жаль, дитячі програми не дуже популярні на сучасних телеканалах. Але Перший Національний, спільно з ESG, повертається до формату "Вечірньої казки", на якому виросло не одне покоління. Якою буде програма "Вечірня казка. На добраніч"?

Традиція дитячої вечірньої казки вже існувала на Першому Національному, і була завжди улюбленою, як дітьми, так і дорослими. Окрім того, що батьки знали, що після перегляду "Вечірньої казки" вони можуть спокійно відправляти дітей спати, безумовно, програма мала і виховний характер. "Вечірня казка" – це національний телевізійний продукт, який вже став таким, що становить об’єкт нашої української культури. Тому необхідність такої програми для дітей не викликає сумніву, і з приводу її існування можна ще довго сперечатися. Нажаль, в Україні сьогодні існує дуже мало дитячих програм, хоча в світовій практиці існують цілі дитячі телеканали. Ми хотіли створити "Вечірню казку", яка б виконувала і виховну, і освітню функції, а також була пізнавальна та весела. Для зйомок ми використали сучасну віртуальну студію ESG, де герої подорожують і навіть телепортуються в просторі і часі, намагалися урізноманітнити реквізит і взагалі відновити формат дитячої казки. Програма освітлює теми, які цікаві сучасним дітям: це і пригоди героїв, пізнання світу рослин і тварин, аналіз природних явищ, а також нових технологій. Де знайти відповіді на важливі для дитини питання. Спеціально для "Вечірньої казки" була написана українська "Колискова" з барвистою анімаційною заставкою. Це достатньо новий формат "Вечірньої казки" на усьому просторі СНД сьогодні. Сподіваюся, що і маленькі глядачі Першого Національного, і їх батьки будуть раді такій добрій і пізнавальній українській вечірній казці.

Який вік цільової аудиторії "На добраніч"?

Починаючи з 4 років і десь до 7 років – це ядро, до якого ми хочемо долучити також дітей більш старших 8- 10 років. Декілька програм вже було показано дітям, так би мовити позитивно випробувані на цільовій аудиторії. В основі кожної програми лежатиме одна історія, яка буде цікава маленьким і дітям старшим. А найменших глядачів потішить і звеселить наш незвичайний юний герой Супермульти.

Можете детальніше розповісти про героя Супер-мульті?

Це європейський варіант ростової ляльки, наділеної, по можливості основними емоціями і рухом. Наш Супер-мульті дуже любить дивитися мультики. Він прилетів з іншої планети, щоб дізнатися все про дітей-землян і планету Земля, йому все цікаво. Разом з ним наші юні глядачі зможуть пізнати світ, починаючи від природних явищ: чому вітер дме, йде сніг або дощ, де живе дятел, і закінчуючи загальнолюдськими цінностями. Наприклад, що таке дружба і навіщо потрібний  справжній друг.

А хто буде в компанії Супер-мульті?

Компанію йому складе Пане Професор. Він – професор Мультикознавства і Природолюбства, знає відповіді на багато питань, такий собі старший наставник. Десь можна провести аналогію з татом – такий само рідний і добрий. Пане Професор на рівних розмовляє з дітьми і нашим героєм Супер-мульті і дуже терпляче відповідає на всі питання.  Сподіваємось, Пане Професор стане таким собі дитячим психологом і допоможе нашим маленьким глядачам розібратися в тому, що відбувається навколо них. Адже не варто забувати, що діти і їх сприйняття влаштовано по-іншому, ніж у дорослих. А в повсякденній метушні батьки, часто не по своїй волі, на жаль, не мають можливості багато спілкуватися з дитиною.

Які мультики показуватимуться в програмі?

Нам хотілося створити проект, який відрізнятиметься від засилля американських, часто жорстоких мультфільмів. Ми закупили пакет чудових мультиків "Союзмультфільму" і низку українських. Розкривати усіх секретів не буду, подивитеся. Сподіваємося, що наші маленькі глядачі зможуть дізнатися і полюбити ті добрі й розумні мультфільми, на яких виросли їх батьки.

Які ще сюрпризи ви приготували для маленьких глядачів?

Окрім основних, ми робитимемо спеціальні програми, присвячені певному святу - Дню Святого Миколая, 8 березня, Пасхальним святам, Дню захисника, 1 вересня, Новому року та іншим важливим датам у житті дитини. А також ми проводитимемо конкурс дитячого малюнка та інші інтерактивні форми спілкування з дітьми. В тематичних питання ми також співпрацюємо з Міністерством освіти України.

Яка головна мета програми "Вечірня казка"?

Створюючи цей проект, ми, передусім, хотіли, щоб у наших дітей була їх власна програма, з якою вони б, коли подорослішали, асоціювали своє дитинство. Незважаючи на усі комп'ютерні технології, Інтернет і увесь технічний прогрес, діти залишаються дітьми, і їм хочеться побажати доброї та світлої казки перед сном.

Не пропустіть "Вечірню казку. На добраніч" з понеділка по п'ятницю о 20:40. Прем'єра програми відбудеться 17 січня на Першому Національному.

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: