:
Перший Національний зніме цикл фільмів про жінок, які відбувають довічне ув'язнення

Перший Національний зніме цикл фільмів про жінок, які відбувають довічне ув'язнення

14 січня 2011

Перший Національний продовжує розвивати соціальну спрямованість. 17 січня канал розпочинає зйомки циклу документальних фільмів про жінок, які перебувають у довічному тюремному ув'язненні. Зйомки відбуватимуться в  жіночій колонії №54. Робоча назва програми – "Живі і мертві".

"Телеглядачі вже звикли, що історії з життя злочинців повні кривавих подробиць. Перший Національний не буде спекулювати, смакуючи подробиці злочину, не стане займатися обговоренням винесених вироків. Набагато важливіше подивитися на те, ким є і як живуть жінки, що перебувають у довічному ув'язненні. Чи відбувається виправлення, про яке всі говорять. Як в'язні проходять адаптацію в стінах колонії. Як почувають себе співробітники, що працюють у системі виконання покарань", – сказав генеральний продюсер НТКУ Олексій Семенов.

У стінах  колонії  № 54 перебувають тільки жінки, яких суд позбавив волі довічно. Одна 32-річна жінка відбуває тут покарання з 18 років. Вона розповість, як змінилося її світогляд за ці роки.

У цій же колонії є три жінки, які були засуджені до смертної кари. І тільки набуття чинності закону про скасування смертної кари врятувало їм життя.

Одна з героїнь циклу "Живі і мертві" – наймана вбивця, історія якої лягла в основу фільму "Чужа", недавно трансльованого в кінотеатрах країн СНД.

Кожна з довічно ув’язнених розповість, чим живе і про що думає тепер.

"Ми не будемо оцінювати цих жінок – хороші вони чи погані. Завдання нашого проекту полягає в тому, щоб показати їх внутрішній світ", – підсумував Олексій Семенов.

"Первый Национальный" – общенациональный телеканал. В эфире с 1951 года. Является членом EBU. Техническое покрытие в панели GFK - 97,6%. Среднесуточная доля аудитории "18+" за 2010 год составила 2,59% (общая аудитория). Генеральный директор – Егор Бенкендорф.

Читайте також: