:
Вечірня казка – передача, яка не лише розважає

Вечірня казка – передача, яка не лише розважає

20 січня 2011

Керівник проекту "Вечірня казка" на Першому Національному В'ячеслав Мірошниченко повідомив про те, що метою створення цієї дитячої передачі є виховання дитячої аудиторії на добрих і улюблених мультфільмах.

"Вечірня казка – це передача, що не лише розважає. Вона ще вчить і розвиває дитину. В той час як на комерційних каналах спостерігається засилля імпортних мультфільмів, що іноді нівечать дитячу психіку, ми зробили наголос на показі добрих вітчизняних мультфільмів. У них доступно і зрозуміло розповідається про хороше й погане, що можна робити, а чого не можна. Ця передача тільки почала своє життя, і ми віримо, що наші маленькі глядачі чекатимуть її з нетерпінням кожен вечір", – повідомив керівник проекту.

В'ячеслав Мірошниченко зазначив, що окрім якісних мультиплікаційних фільмів, у кожній передачі є і пізнавальний елемент: "У формі діалогу між ведучими – професором і інопланетянином Супермульті розповідається суть того або іншого явища чи події. Причому мовою, зрозумілою дитині".

Навіть після запуску проекту проводяться роботи по поліпшенню картинки і звуку.

"Можна, звичайно, говорити, що "Вечірня казка" сильно змінилася. Але не варто забувати, що це – дитяча передача, і створюється вона для нинішніх дітей, а не для дорослих, які ще пам'ятають казку двадцятирічної давності. Головне, що вона знову з'явилася на українському телебаченні. За два десятиліття жоден з комерційних каналів не спромігся подумати про маленьких глядачів і повернути "Вечірню казку" на екрани. Тому що подібні соціальні проекти не дають комерційної вигоди. Таким каналам простіше закупити імпортний продукт з бійками і поножовщиною і не замислюватися над тим, яку шкоду дитячій психіці вони можуть завдати. Перший Національний, як соціально відповідальний канал, пішов іншим шляхом", – підкреслив В'ячеслав Мірошниченко.

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: