:
Нацвідбір

Нацвідбір "Євробачення 2011". Фінішна пряма

24 лютого 2011

Цього четверга 24 лютого у прес-центрі НТКУ відбулася остання прес-конференція перед фіналом національного відбору "Евробачення 2011".

Про хід національного відбору представника від України на пісенний конкурс "Євробачення 2011", організацію фінальної частини конкурсу та майбутню співпрацю "Савік Шустер Studio" та Першого Національного говорили генеральний директор НТКУ Егор Бенкендорф, заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш, керівник "Савік Шустер Studio" Савік Шустер та музичний продюсер Першого Національного Влад Багінський.

26 лютого в прямому ефірі Першого Національного з 20:30 до 23:30 глядачі зможуть побачити виступ усіх конкурсантів та проголосувати за своїх улюбленців.

Місце проведення національного відбору – "Савік Шустер Studio", адреса: Північно-Сирецька, 1-3.

"Ми вже другий рік проводимо разом з Першим Національним фінальну частину нацвідбору "Євробачення". Я впевнений, що це буде не гірше ніж в минулому році, а в минулому році, мені здається, це було гідно. Ми дуже добре спрацювалися з Першим Національним і плануємо вже спільну лінію нових проектів на 2012 рік. Що стосується цього року, то після оголошення результатів ми будемо продовжувати стежити за підготовкою кандидата від України", - розповів Савік Шустер.

"Моя принципова думка - фіналіст-представник України на "Євробаченні" повинен брати всі витрати з підготовки свого виступу та участі в конкурсі на себе. Перший Національний не має витрачати державні гроші на виконавця, який є комерційним проектом. Якщо, через відсутність грошей, або за іншої причини, учасник, який посів перше місце в нацвідборі не зможе поїхати в Дюссельдорф, замість нього поїде виконавець, який посів друге місце", - розповів генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

Жеребкування порядку виступу фіналістів відбудеться в п’ятницю в ток-шоу "Шустер Live", через прагнення Першого Національного забезпечити відкритість і прозорість усіх процедур, пов’язаних з національним відбором.

Цього року Перший Національний дещо змінив правила голосування за конкурсантів під час фіналу нацвідбору. Голосування за переможця відбуватиметься наступним чином: 45% - голоси журі; 45% - смс-голосування; 10% - голосування на сайті національного відбору.

"У цьому році нацвідбір "Євробачення" проходить настільки чесно і прозоро, що навіть у журналістів не виникає багато запитань на цю тему. Немає приводу для скандалу", - прокоментував заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш.

Нагадаємо, що цієї суботи, 26 лютого, відкриється головна інтрига цього року – хто ж поїде на Конкурс "Євробачення-2011" в Німеччину. Після завершення національного відбору, що розпочався в серпні минулого року, до фіналу увійшло 19 виконавців:

Олексій Матіас, Злата Огнєвіч, Міка Ньютон, Джамала, EL Кравчук, Едуард Романюта, Дар’я Медова, Віталій Галай, Анастасія Приходько, гурт "Bahroma", Владислав Левицький, Денис Повалій, Шаніс, гурт "Жемчуг", Іван Березовський, Тетяна Воржева, Олена Корнєєва, тріо "Zакльопки", Міла Нітіч.

"Цього року фінальна 20-ка дуже сильна. Я був декілька днів тому в журі "Нової хвилі" і зрозумів, що фіналісти нацвідбору набагато сильніше фіналістів цього конкурсу. А перша п'ятірка -  це взагалі дуже міцні артисти, кожен з яких гідний представляти Україну на "Євробаченні", - прокоментував музичний продюсер Першого Національного Влад Багінський.

У суботу 26 лютого о 20:30, з першими секундами фінального Гала-концерту, розпочнеться смс-голосування. О 23:00 лінії будуть закриті, але ще додаткові 5 хвилин буде виділено для доходження смс. О 23:05 голосування остаточно завершиться. Зупинка голосування на сайті відбудеться о 20:00.

Хто ж став переможцем нацвідбору, представником України на "Євробаченні 2011" глядачі Першого Національного дізнаються о 23:20.

Одразу після завершення ефіру відбудеться прес-конференція з переможцем національного відбору "Євробачення-2011".

Представники ЗМІ можуть акредитуватися за телефоном (067) 447 30 07 (до 17:00 25.02.2011).

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: