:
Приносимо вибачення родині художниці Марії Примаченко

Приносимо вибачення родині художниці Марії Примаченко

04 квітня 2011

При організації та проведенні Міжнародного конкурсу дитячої пісні "Євробачення-2009" та Національного відбору на нього, а також під час проведення Національного відбору на Міжнародний конкурс дитячої пісні "Євробачення-2010" Національною телекомпанією України, при оформленні графічних та поліграфічних матеріалів конкурсів, було використано найвідоміші твори видатної майстрині наївного малярства, Народної художниці України, Лауреата Шевченківської премії Марії Оксентіївни Примаченко.

Нажаль, використання означених творів та їх переробка були здійснені із порушенням майнових та особистих немайнових авторських прав на твори Народної художниці та без належного оформлення дозволу від її спадкоємців та повноважних правовласників майнових авторських прав.

За рішенням ЮНЕСКО 2009 рік було визнано роком Марії Примаченко. Указом Президента України №636\2008 від 21 липня 2008 року "Про відзначення 100-річчя від дня народження Марії Примаченко" постановлено реалізувати низку заходів з метою вшанування пам’яті видатної української художниці.

Визнаючи безумовний обов’язок поваги та дотримання усіх законних прав, свобод та інтересів, гарантованих громадянам національним та міжнародним законодавством, в тому числі й авторських прав, Національна телекомпанія України приносить щирі вибачення родині Марії Примаченко, яка володіє виключними майновими авторськими правами на усі роботи художниці, за здійснені порушення авторських прав та використання і адаптації зображень творів Марії Примаченко без належного оформлення відповідного дозволу.

Генеральний директор НТКУ Бенкендорф Є.А.

Читайте також: