:
Офіційний візит Валіда Арфуша в Ліон: перші результати і перспективи співробітництва НТКУ та

Офіційний візит Валіда Арфуша в Ліон: перші результати і перспективи співробітництва НТКУ та "Euronews"

07 квітня 2011

З 31 березня по 1 квітня заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш відвідав з офіційним візитом головний офіс телеканалу "Euronews" у Ліоні.

Метою поїздки було підведення підсумків спільної роботи НТКУ та "Euronews" з відбору української команди, яка буде працювати в Ліоні, а також української редакції "Euronews" на базі НТКУ. У ході переговорів було вирішено, що керувати української редакцією в Києві будуть спільно український журналіст і представник "Euronews". Також, під час свого візиту, Валід Арфуш оглянув умови проживання українських журналістів у Франції.

"Я залишився задоволений умовами проживання наших колег. Цікаво, що більшість з них буде жити навпроти відомого в Ліоні ресторану під назвою "КГБ", - розповів заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш.

Також, в ході зустрічі були проведені переговори про подальшу співпрацю європейського та українського телеканалів.

"У ході зустрічі ми домовилися про проведення "Week of Ukraine" ("Тиждень України") - акції, присвяченої 20-річчю незалежності України. З 21 по 28 серпня в ефірі "Euronews" буде показано низку програм про різні аспекти українського життя. З 21 серпня передачі будуть російською, а з 24 - українською мовою", - розповів заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: