:
Перший Національний приєднався до проекту спеціальної допомоги EBU

Перший Національний приєднався до проекту спеціальної допомоги EBU

06 липня 2010

Сьогодні, у зв’язку зі світовою економічною кризою та як наслідок скорочення бюджетів, телевізійні канали потерпають від нестачі якісного продукту. Саме тому Європейська мовна спілка виступила з ініціативою Пакету програм солідарності, що передбачає створення членами EBU каталогу програм, документальних і художніх фільмів. Матеріал з цього каталогу у своєму ефірі зможуть використовувати телеканали-мовники Європейської мовної спілки, зокрема й Перший Національний. Таким чином більш розвинені мовники допомагають країнам, які потерпають від економічної скрути, у наповненні контенту свого ефіру.

Проект спеціальної допомоги має такі складові:

  1. Пакет програм "Солідарність" (це, власне, і є каталог телевізійного продукту);
  2. Тренінги (за участю провідних європейських медіа-фахівців).

НТКУ отримала каталоги і вибрала 19 програм італійського мовника RAI. Це художні фільми (комедії, драми), комедійні серіали, кримінальні серіали, художні серіали, програми для дітей). Усього в договорі, який уже підписав Перший Національний, зазначено надання НТКУ 19 пунктів продукції RAI TRADE. Це велика кількість годин ефірного часу, адже деякі серіали мають обсяг понад 200 серій. Протягом двох тижнів Перший Національний отримає касети з відеоматеріалами, які перепише і почне готувати до ефіру.

З 21 по 23 червня в Будапешті відбувся тренінг, участь у якому брав заступник генерального директора НТКУ Валерій Вергелесов. Тема тренінгу - "Цифрова система архівації даних". За словами п. Вергелесова, йшлося про перспективи переходу членів EBU до створення спільного відеоархіву. Своїм досвідом поділились Італія, Хорватія, Угорщина та Німеччина.

Перший Національний активно приєднався до Проекту спеціальної допомоги. Нині обговорюються й інші можливості для співпраці каналу з EBU.

Читайте також: