:
Положення про Національний відбір на участь у Пісенному Конкурсі

Положення про Національний відбір на участь у Пісенному Конкурсі "Євробачення–2011"

07 липня 2010

про Національний відбір на участь у Пісенному Конкурсі "Євробачення–2011"

1. Загальні положення

1.1. Пісенний Конкурс "Євробачення–2011" (далі – "Міжнародний конкурс") проводиться з метою підтримки  талантів у галузі популярної музики, заохочення розвитку духу міжнародного змагання серед виконавців.
Міжнародний конкурс – це сучасна високоякісна телевізійна передача, створена під егідою Європейської мовної спілки (далі – "ЄМС") спільно з дійсними членами ЄМС, як частина телевізійного обміну програмами мережі  "Євробачення".

1.2. Національний відбір на участь у Пісенному Конкурсі "Євробачення 2011" (далі – "Конкурс") організується та проводиться Національною телекомпанією України як членом ЄМС з метою визначення шляхом конкурсного відбору виконавця пісні, що представлятиме Україну на  Пісенному Конкурсі "Євробачення–2011".

2. Організатор і розпорядник Конкурсу, журі Конкурсу

2.1. Національна телекомпанія України (далі – "НТКУ") є організатором і розпорядником Конкурсу, визначає виконавця пісні, що представлятиме Україну на Міжнародному конкурсі, формує склад журі Конкурсу та визначає терміни й порядок проведення заходів Конкурсу.

2.2. Журі Конкурсу складається з 5-7 осіб: голови та 4-6 членів журі, які обираються НТКУ.

2.3. Членами журі мають бути фахівці у галузях: музики,  телебачення, сценографії, вокального мистецтва, менеджменту шоу-бізнесу. Головою журі призначається уповноважений представник НТКУ.

2.4. Журі працює на громадських засадах, керується у своїй роботі принципами неупередженості та об’єктивності.

3. Учасники Конкурсу

3.1. До участі в Конкурсі допускаються Виконавці, які є авторами пісень (слів та музики), або які мають всі майнові права на пісню (слова та музику) і відповідають конкурсним умовам.

3.2. Учасниками Конкурсу можуть бути лише громадяни України, які не повинні брати участь у національних відбірних конкурсах інших мовників-учасників ЄМС. А також не повинні брати участь в інших телевізійних проектах на час участі у національному відбірному конкурсі "Євробачення 2011".

3.3. Обов’язковою умовою участі в Конкурсі є взяття на себе Учасниками Конкурсу виконання таких зобов’язань:

– під час проведення Конкурсу виконувати це Положення, правила (умови) Конкурсу та Правила Міжнародного конкурсу, вказівки представників НТКУ;
– забезпечити, щоб максимальна тривалість виконуваної пісні становила не більш ніж три хвилини. Будь-який виступ, який триває довше, може бути дискваліфікований НТКУ;
- гарантувати, що конкурсна пісня (слова та музика) не виходила і не буде виходити в комерційному випуску та/або публічно виконуватися повністю або частково до 1 жовтня 2010 року;
- забезпечити виконання пісні будь-якою мовою;
- забезпечити виступи на сцені вживу під акомпанемент записаного музичного супроводу, який не містить вокалу чи будь-яких вокальних імітацій;
- гарантувати, що під час кожного виступу на сцені буде не більше як шість осіб;
- гарантувати, що Учасник Конкурсу на день проведення півфіналу Міжнародного конкурсу досягне 16-річного віку;
- укласти (забезпечити укладення) з НТКУ договорів передачі майнових прав на пісню (включаючи слова та музику), що виконуватиметься Учасником на Міжнародному конкурсі. (далі – Конкурсна  пісня) та забезпечити підготовку необхідних для участі у Міжнародному конкурсі матеріалів і документів з наданням таких матеріалів НТКУ у визначені терміни.

3.4. 10-15 фіналістів  Конкурсу повинні  взяти  участь у концертному турі "ПКЄ–2011" містами України перед фіналом Конкурсу, відповідно до визначених НТКУ умов.

3.5. НТКУ має право без попередження відсторонити Учасника від участі в Конкурсі у разі порушення ним цього Положення, вимог Правил Міжнародного конкурсу, невиконання будь-яких вказівок НТКУ, пов’язаних з участю в Конкурсі.

4. Етапи Конкурсу (Концепція).

Конкурс проводитиметься в декілька етапів, а саме:

I. Перший етап (інформаційний)

Початок: 01 липня  2010 року.
Завершення: 27 лютого 2010 року.

Початком інформаційної кампанії має стати прес-конференція про початок Конкурсу, вихід анонсів, розсилка інформації про проведення відбірного туру ПКЄ–2011 та умови участі до відповідних установ (обласні управління культури, міські управління культури в обласних центрах, творчі центри тощо). Ці інформаційні листи міститимуть інформацію про оголошення Конкурсу. Інформація про Конкурс розміщується на офіційному сайті Національної телекомпанії України - 1tv.com.ua.

II. Другий етап – подача заявок

Початок прийому заявок: 5 липня 2010 року.
Завершення прийому заявок: 19 серпня 2010 року.

Для участі в Конкурсі потрібно заповнити відповідну заявку  Конкурсу, розміщену на офіційному сайті Першого Національного. Заявки мають надходити на адресу НТКУ: 04119, м. Київ, вул. Мельникова, 42, "Євробачення–2011".

10 – 17 серпня – формування складу журі Конкурсу Організатором Конкурсу.

III. Третій етап – Кастинг

Початок: 19 серпня   2010 року.
Завершення: 21 серпня 2010 року.

19 - 21 серпня  в Києві на майданчику розважального комплексу "Арена" відбудеться кастинг на участь у півфіналі Національного відбору пісенного конкурсу "Євробачення 2011". Під час кастингу учасник виконує будь-яку пісню, окрім конкурсної, на яку виконавець має майнові права (ліцензійну угоду, авторський договір, тощо).

19, 20 серпня – перший тур кастингу, в якому члени журі відбиратимуть певну кількість конкурсантів із загальної кількості учасників.

21 серпня – другий тур кастингу, в якому з вибраної певної кількості конкурсантів обираються 50 півфіналістів Національного відбору пісенного конкурсу "Євробачення 2011".

Ефіри програм кастингів щонеділі з 5 по 26 вересня. Час ефірів програми кастингів може бути змінений НТКУ.

IV. Четвертий етап – Півфінал конкурсу

3, 10 жовтня 2010 року - з 50 конкурсантів за допомогою телеголосування глядачі обирають 30 півфіналістів.

17 жовтня – 19 грудня 2010 року - щотижня протягом 10 прямих ефірів за допомогою голосування глядачів і журі (50\50) конкурсанти з меншою кількістю голосів покидатимуть проект. До фіналу потрапляють 15 конкурсантів.

26 грудня  - у прямому ефірі гала-концерт 15 фіналістів національного відбору.

V. П’ятий етап – Всеукраїнський тур "Євробачення у твоєму місті"

10-15 фіналістів візьмуть участь у Всеукраїнському концертному турі "Євробачення у твоєму місті", який розпочнеться  15 січня 2011 року.

VI. Шостий етап – фінал Національного відбору "Євробачення 2011"

27 лютого – фінал Національного відбору на участь у Міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення–2011". 15 фіналістів братимуть участь у фінальному концерті-конкурсі та виконуватимуть кожен свою Конкурсну Пісню. За результатами змішаного голосування буде визначено переможця.

5. Процедура визначення пісні-переможця Конкурсу та її виконавця/ів.

1. Пісня–Переможець Конкурсу та її виконавець визначатиметься шляхом змішаного голосування національного журі і телеголосування глядачів.

2. Переможцем стає пісня, яка отримала найбільшу кількість балів на основі комбінованого підрахунку результатів голосування глядачів і голосів Національного журі наприкінці процедури голосування на час оголошення результатів.

3. У разі, якщо дві чи більше пісні наберуть однакову кількість балів глядачів і журі, переможцем буде та пісня, яка отримала найбільшу кількість балів від національного журі.

6. Правила національного голосування.

1. У фіналі Конкурсу, пісня–переможниця обирається на основі результатів телеголосування і голосування Національного журі за принципом 50-50%.

2. Глядачі запрошуються до голосування за їхню улюблену пісню шляхом телеголосування. Номери для голосування будуть опубліковані на сайті НТКУ та під час телевізійної трансляції Конкурсу.

3. Остаточні оцінки мають бути визначені таким чином (може бути обрана інша процедура):

- 12 балів буде присвоєно пісні, яка отримає найбільшу кількість балів від сумарної кількості голосів телеглядачів і журі;
- 10 балів буде віддано пісні, яка отримає другу за обсягом кількість балів від сумарної кількості голосів телеглядачів і журі;
- 8 балів одержить пісня із третьою за обсягом кількістю балів від сумарної кількості голосів телеглядачів і журі,  
- 7 балів отримає наступна пісня, і так далі, до 1 бала за пісню, яка отримає десяту позицію за сумарною кількістю голосів телеглядачів і журі.

7. Строки проведення Конкурсу.

1. Конкурс вважається оголошеним  з 1 липня 2010 року.

2. Оголошення про Конкурс публікується у засобах масової інформації та/або на сайті НТКУ.

3. Конкурс вважається завершеним з дати оголошення пісні-переможця Конкурсу 27 лютого 2011 року.

8. Заключні положення

1. Конкурс має відкритий характер.

2. Уся необхідна інформація щодо заходів Конкурсу, рішень журі, результатів конкурсу публікується (поширюється) в засобах масової інформації, які дали згоду на опублікування інформації щодо Конкурсу, а також розміщується на Інтернет-сторінці Конкурсу та/або НТКУ.

3. У разі будь-яких змін, що їх може внести ЄМС стосовно правил участі у ПКЄ – 2011, зазначені зміни автоматично будуть внесені у дане Положення і підлягатимуть виконанню усіма учасниками Конкурсу та НТКУ як організатора й розпорядника Конкурсу.

Читайте також: