:
Осінь, Мальта, Дитяче Євробачення-2016

Осінь, Мальта, Дитяче Євробачення-2016

07 липня 2016

Дитяче Євробачення-2016 буде 14-м за ліком і пройде на Мальті. Європейська мовна спілка (ЄМС) та суспільний мовник Мальти PBS вже офіційно оголосили, що конкурс відбудеться 20 листопада у місті Валетта.

Мальта отримала пропозицію щодо провести Дитяче Євробачення-2016 після перемоги представниці цієї країни Дестіні Чукунере (Destiny Chukunyere) у 2015-му.

Організатори кажуть, що конкурс 2016-го зазнає деяких змін. Наприклад, пряма трансляція фіналу відбуватиметься в неділю вдень, на відміну від минулих років, коли шоу показували увечері суботи. "Багато мовників-членів ЄМС, навіть ті, що не беруть участь у конкурсі, мали відчуття, що час прямої трансляції конкурсу не є підходящим для дитячої аудиторії та для сімейного перегляду шоу, – розповідає виконавчий директор Дитячого Євробачення від Європейської мовної спілки Йон Ола Санд. – Тому ми вирішили змінити час трансляції, щоб наблизити його до зручного для цільової аудиторії. А ще від імені ЄМС висловлюю велику радість, що мальтійський мовник PBS погодився знову приймати конкурс після 2014-го* та з нетерпінням чекаю співробітництва з ним".

Виконавчим продюсером Дитячого Євробачення-2016 знову стане директор мальтійського мовника PBS Антон Аттард, який уже продюсував аналогічне шоу у 2014-му. Пан Аттард запевнив, що приймати конкурс такого рівня – дуже відповідально: "Ми обіцяємо, що цей виклик, помножений на досвід 2014 року, втілиться у висококласне якісне шоу з деякими нововведеннями у форматі, а гостинність мальтійців відчують усі гості міста".

*Дитяче Євробачення 2014 року також пройшло на Мальті – у невеликому місті Марса неподалік від Валетти. Перемогу в тому конкурсі здобув Вінченцо Кантьєлло з піснею "Tu primo grande amore", перший в історії конкурсу представник Італії. Україну на Дитячому Євробаченні-2014 представляв гурт "Sympho-Nick".

Джерело: junioreurovision.tv.

Читайте також: