:
На фінішній прямій: за 19 днів стартують Паралімпійські ігри-2016

На фінішній прямій: за 19 днів стартують Паралімпійські ігри-2016

19 серпня 2016

XV літні Паралімпійські ігри пройдуть із 7 по 18 вересня у бразильському Ріо-де-Жанейро. Захищати честь України на змагання вирушить численна національна паралімпійська збірна. Скільки спортсменів представлятимуть країну на Паралімпійських іграх у Ріо? У яких видах спорту? Які винагороди вони отримають за здобуті медалі? Коли збірну проводжатимуть у Бразилію?

Про це у п’ятницю, 19 серпня, на прес-конференції розповіли міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та президент Національного паралімпійського комітету України, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич.

У цьогорічних Паралімпійських іграх братиме участь найбільша команда за всю історію незалежної України. Змагатися за медалі у Ріо вирушать 155 спортсменів. Зокрема, наші паралімпійці дебютують у двох видах спорту – параканое та волейболі.

"На сьогоднішній день команда сформована повністю, – розповів Валерій Сушкевич. – І вперше за всю історію участі України у Паралімпіаді у збірній витримується гендерний баланс – 79 чоловіків і 76 жінок увійшли до складу команди. Мені також приємно повідомити, що національна паралімпійська збірна оновилася майже на 35%. І в ній є представники із 21 області України. У команді є спортсмени з Луганська, Донецька, є дівчина з окупованого Криму, яка продовжує працювати, тренуватись і представлятиме українську команду на XV Паралімпійських іграх".

(Президент Національного паралімпійського комітету України, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич)

Як і олімпійці, паралімпійці за завойовані медалі отримають винагороди. Якими вони будуть, оголосив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. "У цьому році ми зробили важливий крок – прийняли постанову Кабінету міністрів, яка поступово прирівняє нагороди паралімпійців до нагород олімпійських спортсменів. Цьогоріч цього ще не буде зроблено, але вже можна озвучити, що за перше місце ми можемо надати до 40 тисяч доларів, за друге – до 26 тисяч доларів і за третє – до 18 тисяч доларів. І ще я звертаюся до всіх наших бізнесменів: якщо ви хочете допомогти спортсменам, ми будемо вас рекламувати, а ви надасте додаткову мотивацію паралімпійцям, які робитимуть усе можливе, щоб наш прапор сяяв на міжнародній арені, а наш гімн звучав на всю планету", – зазначив міністр.

(Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов)

У Ріо паралімпійська збірна вирушить уже незабаром. Урочиста церемонія проводів відбудеться 27 серпня о 19:00 на майдані Незалежності у Києві за участю співачок Злати Оґнєвіч і Світлани Тарабарової, гуртів Pianoбой, Бумбокс, Друга ріка й інших. UΛ:Перший транслюватиме подію – в ефірі та на YouTube.

Покаже UΛ:Перший і самі змагання за медалі – телеканал транслюватиме понад 100 годин змагань Паралімпіади-2016. І запустить спеціальний проект – Паралімпійську студію, ведучою якого стане лижниця, срібна і бронзова призерка Паралімпійських ігор Світлана Трифонова. Також щодня в ефірі UΛ:Перший виходитимуть щоденники із найактуальнішою й найцікавішою інформацією про перебір Паралімпіади у Ріо.

Під час заходу представники паралімпійської збірної презентували форму, у якій виступатимуть у Ріо. Далі – невеликий фотозвіт:

Читайте також: