:
Проводи українських паралімпійців у Ріо транслюватиме UΛ:Перший

Проводи українських паралімпійців у Ріо транслюватиме UΛ:Перший

25 серпня 2016

XV літні Паралімпійські ігри пройдуть із 7 по 18 вересня у бразильському Ріо-де-Жанейро. На цих змаганнях Україна буде представлена 172-ма спортсменами*.

Проводи національної паралімпійської збірної у Ріо відбудуться 27 серпня о 19:00 на майдані Незалежності. UΛ:Перший транслюватиме урочистий захід в ефірі, на сайті та на власному YouTube-каналі:

Разом з українцями провести паралімпійців до Ріо та передати частину своєї віри спортсменам на головну площу країни завітають Світлана Тарабарова, Pianoбой, Артем Лоїк, Бумбокс, Злата Огнєвіч, Друга ріка й інші.

Відвідати церемонію проводів паралімпійців запрошує президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич: "Коли спортсмен-паралімпієць останні години перед вильотом у Ріо перебуває на українській землі, коли він приходить на Майдан Незалежності і бачить перед собою громадян України, які прийшли віддати шматочок своєї душі, серця, духу своїй команді – це потужно впливає на спортивний результат. Я закликаю всіх: прийдіть, будь ласка, на ці півтори години, підтримайте дівчат і хлопців, які мають важкі ураження здоров’я, але незламні духом і мають потужну мотивацію до перемоги".

(Фото з презентації форми паралімпійської збірної України)

У цьогорічних Паралімпійських іграх братиме участь найбільша команда за всю історію незалежної України. Спортсмени будуть змагатися у 15 видах спорту, а саме: у веслуванні, академічному, дзюдо, легкій атлетиці, настільному тенісі, пауерліфтингу, плаванні, стрільбі кульовій, стрільбі з лука, фехтуванні на візках, футболі ДЦП, велоспорті (трек, шосе), паратриатлоні та голболі. Також наші спортсмени дебютують у двох дисциплінах – параканое та волейболі сидячи.

Церемонія відкриття Паралімпіади відбудеться 7 серпня на стадіоні Маракана (Maracanã).

* Спочатку Україну мали представляти 155 паралімпійців. Але 23 серпня Міжнародний паралімпійський комітет офіційно підтвердив збільшення національної паралімпійської збірної команди України у зв’язку з рішенням арбітражного суду про відмову в апеляції по факту відсторонення Росії від участі в XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року. Тож тепер у Ріо на змагання у складі нашої збірної полетить 172 спортсмени.

Читайте також: