:
Not Venue. Інші локації Євробачення-2017

Not Venue. Інші локації Євробачення-2017

20 вересня 2016

Як у Києві навесні 2017-го пройде офіційне відкриття Євробачення, де буде розміщена червона доріжка, Євроклуб та Євромістечко – офіційні локації міжнародного пісенного конкурсу – обговорювали під час робочої зустрічі представників Європейської мовної спілки (ЄМС), мовника-організатора Національної телекомпанії України (НТКУ), Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також представники Стокгольма, де Єврошоу проходило у 2016 році.

"За останні десять років Євробачення стало грандіозною подією. Конкурс перетворився на величезний фестиваль, який триває протягом двох тижнів із залученням великої кількості осіб: делегацій, фанів, преси…" – зазначила директорка пісенного конкурсу від ЄМС Надя Буркгардт (Nadja Burkhardt).

Про події двох весняних тижнів 2017-го в Києві, які супроводжуватимуть Єврошоу, читайте нижче.

Червона доріжка. #RedCarpet

Невід’ємною частиною офіційної церемонії відкриття Євробачення є Червона доріжка. Це окрема медіаподія, де зберуться делегації всіх країн-учасниць міжнародного пісенного конкурсу, буде присутня преса та фанати Єврошоу. На цьогорічній Червоній доріжці у Стокгольмі було представлено 42 країни, приблизно 4 тисячі гостей, 500 журналістів і 2 тисячі фанів. Організатори Євробачення-2016 порадили українським колегам у підготовці цього заходу звернути увагу на важливість дотримання чіткого графіку, бо з року в рік артисти прагнуть якомога довше покрасуватися на червоній доріжці.

Проведення #RedCarpet в Києві навесні 2017-го заплановано на Софійській площі. Звідти червона доріжка вестиме до місця проведення церемонії відкриття – території комплексу Софії Київської.

Церемонія відкриття. #OpeningCeremony

Церемонію відкриття Євробачення-2017 планують провести на території Софійського собору. За кордоном це місце відоме тим, що внесено до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО. Заступник голови КМДА Олексій Резніков під час презентації цієї локації зазначив: "Софія Київська зараз не діє як храм – це музей. Тому ми не порушимо жодних релігійних почуттів вірян". Він також додав, що для шанувальників конкурсу на Софійській площі встановлять екрани, на яких транслюватиметься #OpeningCeremony.

Церемонія відкриття – подія, яка зазвичай проходить в неділю, за шість днів до фінального шоу Євробачення. Усіх учасників вітають організатори та перші особи міста, що приймає конкурс. Після цього делегації відправляються до Євроклубу на офіційну вечірку з нагоди відкриття.

Євроклуб. #Euroclub

Євроклуб – це ще одна офіційна локація Євробачення, де проводяться закриті вечірки для членів делегацій країн-учасниць, зокрема після генеральних репетицій та виступів конкурсантів. Місцем, де розташується Євроклуб на час проведення міжнародного пісенного конкурсу в Києві, стане Конгресно-виставковий центр "Парковий". Приміщення цього комплексу за словами керівника управління туризму КМДА Антона Тараненка можуть прийняти необхідну кількість гостей.

Цього року після фінального шоу Євробачення #Euroclub вмістив близько чотирьох з половиною тисяч осіб. Така велика кількість людей була пов’язана з тим, кому надався доступ до вечірок під час конкурсу в Стокгольмі. "Зазвичай у вечір після фіналу збирається дві – дві з половиною тисячі осіб. Та важливо, щоб приміщення, де діятиме Євроклуб, було максимально гнучким у питанні кількості гостей, яких можна вмістити", – додала директорка пісенного конкурсу від ЄМС Надя Буркгардт.

Євроклуб зазвичай відкривають у перший день проведення репетицій. І наступні два тижні ця локація є місцем, де учасники наймасштабнішої музичної події Європи можуть поспілкуватися в неформальній обстановці. Але якщо на ці вечірки зможуть потрапити лише акредитовані особи, то для фанатів Євробачення й усіх жителів та гостей міста працюватиме Євромістечко.

Євромістечко. #EurovisionVillage

Містечко Євробачення – це та частина міста, яка один тиждень перед фіналом цілодобово житиме конкурсом. "Тут зможуть бути присутні люди, які з певних причин не потраплять на шоу до арени. У Євромістечку вони побачать виступи як артистів міжнародного пісенного конкурсу, місцевих виконавців, так і творчі проекти шкільних колективів", – розповідає про важливість #EurovisionVillage для жителів та гостей міста директор зі спонсорства та подій Highlight Event AG Ян Герменау (Jan Hermenau).

Отож, без будь-якої акредитації чи квитка на тих, хто завітає до Євромістечка, чекатиме не менш захопливе Єврошоу. Остаточне рішення щодо того, де саме в Києві розташується містечко Євробачення, має бути прийняте на початку лютого 2017 року.

Крім зазначених обов’язкових подій шоу, представники міста-господаря планують на час проведення Євробачення організувати в столиці чимало додаткових мистецьких заходів.

А новини про інші аспекти підготовки до проведення міжнародного пісенного конкурсу в Києві, які обговорювалися на робочих зустрічах представниками Національної телекомпанії України, Європейської мовної спілки, міст-господарів конкурсу в 2016 та 2017 роках, невдовзі теж з’являться на нашому сайті.

Читайте також: