:
Чого вартий виграш на Дитячому Євробаченні?

Чого вартий виграш на Дитячому Євробаченні?

06 жовтня 2016

Дитяче Євробачення за свою історію має вже 13 переможців із 10 країн-учасниць. У три країни – Білорусь, Грузію і Мальту – перемогу на цьому пісенному конкурсі привозили по двічі. Уже майже всіх учасників обрано й на 14-те за ліком Дитяче Євробачення. Тож поки кілька країн ще визначаються й інші – готуються, читаємо, що спільного, а що відмінного у переможців цього пісенного конкурсу.

Діно з Хорватії виграв найперше Дитяче Євробачення у 2003 році з піснею "Ti si moja prva ljubav" (You are my first love – Ти моє перше кохання), яка склала конкуренцію Іспанії. Наступного року Марія Ізабель з Іспанії виграла конкурс завдяки запальному виконанню пісні "Antes muerta que sencilla" (I’d rather be dead than plain – Я скоріше буду мертвим, ніж пустим).

Білорусь перемогла у 2005 році з піснею "Ми разом" у виконанні Ксенії Ситник. Росія посіла перше місце наступного року із номером під назвою "Весняний Джаз". Переможний дует сестер Толмачевих представив Росію на Євробаченні в 2014 році.

У 2007 році Білорусь стала першою країною, яка двічі виграла конкурс Дитяче Євробачення: Олексій Жигалкович приніс країні перемогу із піснею "З друзями". До речі, наступного року Олексій їздив до Белграду на Євробачення-2008, щоб підтримати білоруського співака Руслана.

Грузія здобула свою першу перемогу в конкурсі в 2008 році, коли гурт Bzikebi переміг з яскравою композицією "BZZ". Наступного року найкращим був представник Нідерландів Ralf зі своєю піснею "Click Clack". Володимир Арзуманян із Вірменії додав трохи східного колориту конкурсові у 2010 році, виконавши свою композицію "Мама". Саме тоді країна-переможниця вперше приймала конкурс – Дитяче Євробачення-2011 пройшло у Єревані.

В 2011 році Грузія вдруге здобула перемогу на дитячому Євробаченні з піснею "Candy Music" у виконанні гурту Candy. А вже наступного року уперше на Дитячому Євробаченні перемогла представниця України – Настя Петрик із піснею "Небо". І після тріумфу Україна внесла пропозицію приймати конкурс, тож у 2013-му Дитяче Євробачення приїхало до Києва. На конкурсі, який приймала Україна, дебютувала Мальта. І саме представниця цієї країни – Гайя Каукі з піснею "The Start" була найкращою.

І Мальта запросила у 2014-му конкурс до себе. Тріумфатором на цьому шоу був представник Італії Вінченцо Кантіелло з піснею "Тu Primo Grande Amore", а друге місце посіла Болгарія.

Дитяче Євробачення-2015 пройшло у Болгарії, і другу перемогу цій країні на конкурсі забезпечила Destiny з піснею "Not my soul".

Цьогоріч Євробачення повертається на Мальту і пройде у столиці цієї країни Валетті 20 листопада. Україну на конкурсі представлятиме Софія Роль із піснею "Planet craves for love".

Трохи більше, ніж за місяць стане відомо, хто буде 14-м переможцем Дитячого Євробачення. А поки пропонуємо подивитися відео з конкурсними виступами п’яти переможців попередніх років:

Читайте також: