:
Cценаристи Євробачення-2017:

Cценаристи Євробачення-2017: "Приготуйтеся сміятися!"

20 квітня 2017

Сценарії для шоу Євробачення-2017 пишуть британці Алекс Ворал (Alex Worrall) і Тім Телін (Tim Telling). Разом із шоу-продюсером цьогорічного пісенного конкурсу Стюартом Барлоу вони створюватимуть настрій, який потім ведучі зі сцени передадуть глядачам. Про те як хлопці працюють над сценарієм для Євробачення-2017 і які жарти готують для українського шоу, вони розповіли в інтерв’ю.

Чи працювали ви на Євробаченні раніше?

Алекс: Я працював під час Дитячого Євробачення в 2013-му в Києві. До мене дуже добре ставилися! Тоді зібралася чудова команда професіоналів, для яких не було нічого неможливого. Здавалося, вони зроблять все, щоб втілити задумане в життя.

До речі, тоді у мене була ідея-експромт, щоб одного дня Тімур чарівним чином перетворив тигра в Злату Огнєвіч. Кількома годинами пізніше у нас вже була клітка для тигра на сцені, яку позичили у київському цирку. Це було дуже круто!

Тім: Для мене це вперше – така собі шалена подорож у невідоме.

Яка ваша постійна робота?

Алекс: Здається, моя постійна робота – догоджати моїй дружині. А взагалі я сценарист і виконавчий продюсер телевізійних шоу в розважальному, комедійному та драматичному жанрах.

Тім: Я редактор найпопулярнішого у Великій Британії сатиричного та комедійного веб-сайту і працюю комедійним письменником для радіо та телебачення. Раніше виступав на сцені як комік і працював журналістом.

Чому вирішили працювати на Євробаченні-2017?

Алекс: Я хочу бути першим в історії Євробачення, хто напише для ведучих такий текст, який нарешті пояснить аудиторії систему голосування конкурсу. А це набагато складніше, аніж фізика елементарних частинок! Я не впевнений, що вдасться, але це мій персональний виклик. Та й хто не мріяв про роботу на Євробаченні? Це ж одне із найбільших телевізійних шоу в світі! У Лондоні легко знайти себе, живучи у коконі. А коли рухаєшся і працюєш над таким гігантським проектом та ще й з людьми звідусіль, то усвідомлюєш наскільки ми схожі й водночас відрізняємося один від одного. Я вважаю, що це дуже круто.

Моя робота полягає в тому, щоб допомогти ведучим виглядати неперевершеними, розумними, а також бути веселими для мільйонів людей. Найважче у цьому – змусити сміятися й веселитися таку велику аудиторію.

Тім: Дуже круто бути частиною такого масштабного шоу, яке є улюбленим для всієї Європи. Це можливість познайомитися з новою країною та новою культурою. Немає розважального шоу, більшого за Євробачення... якщо тільки у далекому майбутньому ми не започаткуємо Космобачення, де братимуть участь різні планети! Я б хотів стати його частиною.

Які завдання перед вами ставить шоу-продюсер Стюарт Барлоу?

Алекс: Написати живий сценарій, який підходитиме ведучим і показуватиме багату українську культуру в її історичних та сучасних проявах, а також зробити ці драматичні музичні змагання святом для всіх.

Чи буде присутній гумор в сценаріях цьогорічних шоу?

Алекс: Комедії у нас буде навіть в надлишку. Достатньо, аби наповнити один із фільмів Адама Сендлера. Ось наскільки ми класні! Але якщо серйозно… у нас дійсно є багато цікавих ідей, і ми сподіваємося що це буде насправді смішно.

Тім: Тож приготуйтеся сміятися дуже сильно.

Які ролі ви готуєте для ведучих?

Алекс: Тімур – наш мозок Євробачення, в якому є всі факти. Він же і наш зв’язок у драмі, яка відбуватиметься між актами. Саша дещо серйозніший аніж Вова.

Тім: Вони втілюють собою довершено підібрану чоловічу команду як у фільмі "Нестримні". Але наші чоловіки краще вдягнені.

Які ваші враження від зустрічі з ведучими Євробачення-2017?

Алекс: Вони привабливі, молоді, дивовижні й володіють декількома мовами. Тобто мають усе те, чим не володію я.

Тім: Вони мають обурливо гарний вигляд! Я повинен довідатися про секрети їхньої дієти!

Є два сценаристи, які відповідають за один сценарій. Як ви розподіляєте між собою обов’язки?

Алекс: Ви чули про абсолютний бійцівський чемпіонат? Це приблизно так само, але з ноутбуками.

Як ви працюєте над сценарієм? Де шукаєте натхнення для жартів?

Алекс: Ми регулярно зустрічаємося. Стюарт просто бездоганно задає правильний настрій – можна веселитися, але водночас і працювати. Так можна почуватися вільно і говорити найбільш безглузді речі, не відчуваючи себе ніяково. І поволі ці божевільні ідеї перетворюються в "золото телебачення".

Тім: Я п’ю так багато чаю, що, здається, моя голова скоро вибухне. Натхнення для жартів приходить звідусіль – якщо я бачу щось цікаве, то занотовую це в телефон або фотографую.

Які ваші враження від візиту до Києва?

Алекс: Їжа і напої – просто фантастичні. Метро бездоганне, і мені дуже подобається, що центр міста розташований над величною річкою з пляжами і лісами. Це красиво. Київ також виглядає, як місто, що працює дуже напружено.

Тім: Люди у Києві дуже привітні та гостинні. Їжа просто відмінна й дуже гарне вино, я не можу повірити, що ви приховували все це від світу! У нас досі було не дуже багато часу, але я сподіваюся відкрити більше цікавого про українську культуру.

Поділіться ідеями й жартами сценарію для українських шоу Євробачення?

Алекс: Абсолютно точно не можу вам про це розповісти! Це надзвичайно секретна інформація і вам доведеться дочекатися травня, щоб дізнатися про всі наші сюрпризи.

Тім: Ці жарти – НАДСЕКРЕТНА ІНФОРМАЦІЯ. Як тільки ми їх напишемо, вони будуть покладені у спеціальне сховище, що відкриється тільки ввечері перед головним шоу рукою Вєрки Сердючки.

Що Євробачення значить для вас?

Алекс: Євробачення потрібне всьому світу. Воно важливе як платформа, де громадяни різних країн об’єднуються, змагаються і отримують від цього задоволення. Дуже пишаюся тим, що я є частиною цієї події!

Тім: Це фантастична можливість для людей із різних країн працювати разом і водночас розважатися. Цей конкурс несе дуже потрібний меседж – нам треба об’єднатися заради майбутнього нашої планети. А музика – це універсальна мова, тому Євробачення є чудовою можливістю знайти порозуміння. Таким я бачу цей пісенний конкурс і думаю, що це почесна місія.

Читайте також: