:
Переможцем Євробачення-2017 став представник Португалії Сальвадор Собрал

Переможцем Євробачення-2017 став представник Португалії Сальвадор Собрал

14 травня 2017

Із неймовірним результатом у 758 бали у фіналі Євробачення-2017, який відбувся 13 травня, переміг представник Португалії Сальвадор Собрал (Salvador Sobral). Завдяки своїй унікальній музичній чуттєвості і магнетизму, співакові вдалося здобути першу перемогу для Португалії на міжнародному пісенному конкурсі. Переможну пісню Євробачення-2017 "Amar Pelos Dois" (укр. – "Для нас обох") написала рідна сестра виконавця, Луїза.

Photo: Andres Putting (eurovision.tv)

Друге місце із 615 балами посів представник Болгарії Kristian Kostov із піснею "Beautiful Mess". Гурт Sunstroke Project із Молдови став третім.

Переможця визначали за результатами голосування національних журі та телеглядачів. Їхні оцінки склали рівні частини загального результату. Журі оцінювали виступи конкурсантів під час другої генеральної репетиції фіналу, ввечері 12 травня, а глядачі голосували безпосередньо в ніч фіналу.

Виконавчий директор Євробачення Йон Ола Санд сказав: "Надзвичайно чудово бути в Києві, місті, яке достойно прийняло конкурс вдруге. Сальвадор Собрал створив неймовірну атмосферу не лише на сцені, а й передав її тисячам глядачів у всьому світі. І тепер ми з нетерпінням чекаємо проведення конкурсу в 2018 році з нашими партнерами трансляції з Португалії. Але ЦЕЙ момент по праву належить Сальвадору Собралу".

Конкурсанти із 26 країн-учасниць виступали перед більш ніж дев’ятьма тисячами глядачів у залі, на головній арені цьогорічного пісенного конкурсу в Міжнародному виставковому центрі. Фінальне шоу Євробачення-2017 транслювали 45 країн, в тому числі Австралія та Сполучені Штати Америки.

Уперше в історії Євробачення ведучими шоу були троє чоловіків – талановиті українські ведучі Олександр Скічко, Володимир Остапчук і Тімур Мірошниченко. Вони розважали глядачів та тримали хвилю емоцій як у залі, так і в грін-румі. Чудова сцена та багаторівневе освітлення додавало ефектності й драматичності виступам.

Під час фіналу виступила переможниця Євробачення-2016 Джамала. Вона презентувала нову пісню "I Believe in U". Хедлайнером шоу стала співачка Руслана, яка вперше привезла Євробачення в Україну в 2005-му. У фіналі Євробачення-2017 вона виконала свою нову пісню "It’s Magical".

Мовником-організатором цьогорічного пісенного конкурсу Євробачення є Національна суспільна телерадіокомпанія України, телеканал UA:Перший. За підтримки Європейської мовної спілки команда організаторів подарувала світові насичений і неймовірно потужний фінал.

Photo: Andres Putting (eurovision.tv)

Наприкінці шоу Джамала вручила Сальвадору Собралу трофей Євробачення. Таким чином Україна передала право проведення конкурсу наступного року Португалії.

Читайте також: