:

"UA: ДОНБАС може стати взірцем для інших філій Суспільного", – Андрій Шаповалов

15 листопада 2017

Об’єднаний суспільний мовник для Донецької й Луганської областей із назвою UA: ДОНБАС було створено 7 листопада. Колективи двох філій Суспільного об’єднуються на технічній базі Сєвєродонецька, Луганської філії, яка має сучасне оснащення.

"Об’єднання на такій потужній базі творчих потенціалів двох колективів дозволить створити мовник нового ґатунку. І UA: ДОНБАС може стати взірцем для інших філій Суспільного", - говорить керівник UA: ДОНБАС Андрій Шаповалов, який раніше був директором Луганської філії НСТУ. Він вважає, що знайти спільну мову буде неважко, оскільки і колективи, і території загалом мають багато спільного, і додає: "Сьогодні Донецька і Луганська області об’єднані однієї проблематикою, одним болем. І це виклик, на який ми намагаємося дати достойну відповідь. Моє завдання покращити нашу роботу в рази, аби один плюс один стало значно більше, ніж два. Ми маємо зробити інформаційний і технологічний прорив, повторити наш кращий досвід, але тепер на більшій території і разом із донецькими колегами. Повноцінне мовлення окремими командами – дуже складне завдання, але разом ми все зможемо".

Розповів Андрій Шаповалов також і про те, як вдалося досягти високого рівня оснащення телерадіокомпанії: "По-перше, була добре підібрана як команда менеджерів, так і творчий колектив. Тому ми змогли оперативно налагодити якісну роботу. Другим аспектом було правильне використання коштів: отримана цільова підтримка від Держтелерадіо та допомога від донорів були направлені на оснащення студій. Так за 2-3 роки вдалося створити гарну сучасну технічну базу: роботизовані камери, віртуальна студія, можливості інтерактивної участі глядачів під час трансляції. Усе це дуже допомагає оптимізувати роботу та продукувати якісніший контент".

Зараз в UA: ДОНБАС іде підготовка для налагодження робочих процесів сформованої команди: розробляється технологічна модель, опрацьовуються творчі плани. "Глядач довіряє, коли бачить якісний і цікавий контент про самого себе й рідний регіон. Наша місія і філософія: якщо глядач нам довіряє, то ми недарма працюємо", – говорить керівник UA: ДОНБАС - "Це унікальний проект на сьогодні. Ми перші, хто це робить, і це накладає велику відповідальність як на колектив, так і на мене особисто. Права на помилку в нас немає. Зате є бажання й натхнення зробити такий мовник, який би став прототипом для всіх наших філій, які теж реформуються й переходять на нові рейки. Ось таке амбітне у нас завдання".

Нагадаємо, публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України" створило у Донецькій та Луганській областях мовника, який об’єднає луганський телеканал ЛОТ, радіостанцію "Пульс" з центром у Сєвєродонецьку, донецький регіональний мовник – телеканал ДоТБ, який мовить з Краматорська, і радіостанцію "Голос Донбасу", команда якої працює з Києва. Завдяки цьому відбудеться посилення та зміцнення позицій Суспільного в інформаційному просторі на цій території. Новостворений мовник функціонуватиме в особливому режимі, зокрема, у Луганську та Донецьку виходитимуть власні новини з урахуванням місцевої специфіки. Тобто журналісти та творчий колектив і надалі працюватимуть над створенням контенту для свого власного регіону. Проте будуть і загальні новини для обох регіонів, а також загальнодержавні новини. Авторські радіостанції – "Пульс", яка мовить на Луганську область, і "Голос Донбасу", яка мовить на Донецьку область, працюватимуть у штатному режимі. Ці радіостанції люди вже добре знають, слухають та ідентифікують безпосередньо зі своїм регіоном.

Читайте також: