:
Суспільне відмовляється від розміщення реклами з політичним змістом у позавиборчий період

Суспільне відмовляється від розміщення реклами з політичним змістом у позавиборчий період

27 листопада 2017

ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" на своїх загальнонаціональних та регіональних теле- і радіоканалах мовлення не розміщуватиме рекламу, пов’язану із діяльністю політичних партій, громадських об’єднань, рухів політичної спрямованості чи окремих політичних діячів у позавиборчий період. Відповідне рішення було прийняте правлінням ПАТ "НСТУ" на засіданні, яке відбулося 20 листопада 2017 року.

Прибутки від реклами є одним із законних джерел наповнення бюджету ПАТ "НСТУ", проте головне завдання суспільного мовника – служити громадянам країни, надаючи їм незалежну та корисну інформацію, заохочуючи критичне мислення. Тому у позавиборчий період відсутність реклами з політичним змістом є логічним кроком для Суспільного.

У той же час, протягом будь-яких виборчих перегонів, ПАТ "НСТУ" гарантує всім учасникам рівний доступ до розміщення політичної реклами, яку законодавство України визначає як "форму передвиборної агітації, що виникає в період виборчого процесу". Така реклама, буде чітко маркована графічними, відео- та аудіозасобами так, щоб аудиторії було недвозначно зрозуміло, яка саме частина інформації є передвиборчою агітацією.

Читайте також: