:
На Першому відбулася презентація інформаційно-аналітичних програм

На Першому відбулася презентація інформаційно-аналітичних програм

04 серпня 2010

3 серпня на Першому Національному відбулася презентація нового сезону у ТВО інформаційно-аналітичних програм. Про зміни у форматі телевізійних програм "Новини", "Підсумки дня" та "Підсумки тижня" журналістам розповіли заступник генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов, директор ТВО інформаційно-аналітичних програм Оксана Калитюк та ведучі новин Іванна Найда та Олександр Просяник.

У новому сезоні буде подовжено хронометраж випусків новин о 15:00 та 21:00. Випуск о 18:00 буде перенесений на 18:30 і подовжений за рахунок додаткового 15-хвилинного блоку міжнародних новин.

Суботній випуск "Підсумків дня" перетвориться на великий інформаційний блок тривалістю 55 хвилин, який крім власне новин буде містити фрагменти найцікавіших прямих трансляцій тижня, а також найбільш цікаві міжнародні новини зі стрічки "Euronews".

Враховуючи потреби телеглядачів з обмеженими можливостями, Перший Національний розглядає можливість залучення сурдоперекладачів до роботи на випусках новин о 18:30.

Також, за словами заступника генерального директора НТКУ Олександра Пантелеймонова, вже зараз всі матеріали з випусків новин викладаються на сайті Першого Національного і доступні для коментування. Крім цього, найближчим часом буде створена окрема сторінка "Підсумків тижня", на якій журналісти програми вестимуть блоги і розповідатимуть над якою темою вони працюють. Нововведенням сайту стане обговорення центральної теми програми шляхом відеокоментарів, найкращі з яких потраплять в ефір відповідного випуску програми.

Учасники презентації звернули увагу на активізацію міжнародного обміну новинами, який здійснюється на основі моживостей Європейської мовної спілки. Сьогодні найкращі сюжети про Україну щоденно пропонуються до уваги іноземним телеканалам і теоретично новини про Україну можуть побачити глядачі більш ніж 120 країн світу.

Читайте також: