:

 

НТКУ – експерт із суспільного мовлення України

НТКУ – експерт із суспільного мовлення України

29 вересня 2014

Національна телекомпанія України (НТКУ) нині знаходиться на шляху переходу на формат суспільного мовлення. Кардинальні зміни у ефірі каналів компанії вже помічені не тільки глядачами, а й у медіа-середовищі. Підтвердженням цього стало запрошення представника НТКУ у якості експерта по реформам у ЗМІ на міжнародну конференцію "План змін – розвиток незалежних медіа Євразії в цифрову епоху", яка відбулась 24-26 вересня у Києві.  

Про зміни, що відбуваються нині у Національній телекомпанії, присутнім розповіла заступник генерального директора НТКУ з питань розвитку міжнародного співробітництва Вікторія Романова. До речі, поява представника компанії викликала неабиякий інтерес серед гостей конференції, які ще до початку заходу цікавилися новою політикою НТКУ.  

Вікторія Романова поділилася із закордонними колегами досвідом, який вже здобув колектив телекомпанії, у співпраці з українськими та закордонними партнерами. Зокрема, розповіла про створення двох робочих груп, які працюють над розробкою стратегій та відпрацюванням конкретних питань, пов’язаних із переходом на формат суспільного мовлення. У внутрішній, українській, задіяні представники громадянського суспільства,  Держкомтелерадіо, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Інституту Медіа Права та структур, що мають об’єднатися і стати єдиним суспільним мовником. В іншій групі – закордонні партнери: Європейська Мовна Спілка, Представництво Європейського Союзу в Україні, Офіс Ради Європи в Україні, Академія Deutsche Welle, експерти нідерландської організації PUM  та інші. 

"Ми надзвичайно вдячні всім партнерам і колегам за такий досвід, адже наша головна місія – зробити перехід на суспільне мовлення якомога швидшим, і, по можливості, уникнути помилок. Тому експерти української групи працюють над розробкою стратегії діяльності Національної суспільної телерадіокомпанії України, її обговоренням та узгодженням. А члени міжнародної робочої групи ретельно аналізують наші дії, вивчають документи, а потім роблять висновки і дають свої рекомендації", – зазначила Вікторія Романова.