:

 

Наше завдання – єднати країну в кожному сюжеті!

Наше завдання – єднати країну в кожному сюжеті!

06 листопада 2014

30 жовтня 2014 року в рамках дводенного Міжнародного форуму "Найкращі соціальні проекти України – 2014" відбулася Міжнародна конференція "Соціальне партнерство – шлях до Європи"

Соціальний маркетинг – ефективний тренд Європи та всього світу. Це не маркетинг у соціальних медіа, не благодійність, а дієвий механізм для розвитку продуктів і сервісів, що відповідають сучасним викликам суспільства.

Міжнародна конференція зібрала представників усіх секторів соціальної системи України та міжнародних експертів соціального маркетингу й соціального підприємництва  для обміну досвідом, навчання та практичної розробки системи взаємодії, а також представлення найефективніших світових соціальних практик для подальшого тиражування в Україні.

В рамках Міжнародного форуму "Найкращі соціальні проекти України – 2014" взяла участь і Національна телекомпанія України. Перший заступник генерального директора Олександр Лієв представив один із найбільших соціальних проектів 2014 року – процес творення Суспільного мовлення в Україні і  презентував присутнім декларацію принципів, за якими має працювати майбутній суспільний мовник – Цінності Суспільного мовлення.

Олександр Лієв зокрема зазначив, що за даними останніх досліджень, 80% людей довіряють телебаченню, незважаючи на те, що нині є можливість отримати інформацію з різних джерел. "І тут виникає питання відповідальності цього телебачення. Здавалося, звідки би взятися відповідальному телебаченню, коли воно належить одній чи двом людям. Або коли воно, належачи державі, керується тією чи іншою політичною силою. 

І тому я сьогодні презентую один із найбільших і значущих соціальних проектів, які найбільше потрібні зараз всьому суспільству. Щоби телебачення стало відповідальним, має з’явитися Суспільне мовлення. Проте самі ми на базі НТКУ його створити не зможемо, тільки за активної участі і підтримки суспільства", – акцентував перший заступник генерального директора. 

Як відомо, всі суспільні мовники керуються у своїй діяльності так званими принципами – цінностями суспільного мовлення. Це універсальність, незалежність, майстерність, публічність та інновації. "Українське суспільне мовлення має дві власні цінності, властиві лише нам, – підкреслив пан Лієв. – Одна з найголовніших цінностей, актуальних упродовж останніх десятиліть, – це об’єднання країни. Тому наше завдання, як суспільного мовника – єднати країну. У будь-якому сюжеті, будь-якою темою, зробленою за стандартами суспільного мовника.

Ще одна цінність – об’єктивність, дуже важлива нашому суспільству. Це величезний фах журналіста – подати так інформацію, на відміну від російських колег, де не буде журналістського визначення правди: це чорне, а це біле.. Це питання людини, яка має думати і розуміти, що правду потрібно шукати самій і будь-яку інформацію сприймати через призму".

На запитання присутніх експертів щодо того, чи вистачить Першому Національному нинішнього куражу у побудові суспільного мовлення в складних економічних умовах, Олександр Лієв відповів: "У нас куражу вистачає щодня. Треба, щоб цей кураж був у глядача, всього суспільства. Тож будуймо суспільне разом, відповідально, соціально. Це ваш канал!".