:
Д/ф

Д/ф "Європа. Далі буде…"

Дивіться 30 жовтня о 06:00

Трохи більше 10 років минуло з часів "великого розширення" Європейського Союзу. Навесні 2014-го група дослідників зі Словенського національного телебачення проводила опитування і дізнавалася в людей, що вони думають про майбутнє ЄС.

У 2004 році та ж телевізійна команда зняла документальний фільм про приєднання Словенії до Європейського Союзу. Серед тих, кого опитували тоді, були і восьмикласники. У 2014-му знімальна група знайшла деяких із них, і записала нові інтерв’ю. Як молоді словенці бачили Євросоюз, коли їм було по п’ятнадцять років, і як вони бачать ситуацію через 10 років?

Документальний фільм "Європа. Далі буде…" створено словенськими документалістами до виборів у Європарламент 2014 року. До стрічки увійшли інтерв’ю з дійсними та колишніми членами Європарламенту, Єврокомісії, представниками різноманітних європейських партій. У них проаналізовано окремі напрями співпраці в рамках ЄС, позитиви та негативи у сферах політичної, економічної, наукової, культурної та правової співпраці.