:
Перемогти російську пропаганду

Перемогти російську пропаганду

Дивіться 30 жовтня о 06:00

Нещодавній скандал навколо блокування висловлювань активних українських користувачів соціальної мережі Facebook черговий раз порушив питання інформаційної безпеки й стратегії України. Коли інформаційна війна потребує від нас 100% зусиль, ми займаємося нею лише на 10%.

В Україні інформаційний спротив ніколи не був структурованим, а в Росії уже давно немає потреби у новинах – лише в образах. Вся історія російської пропаганди останніх 20 років зводиться до спекулювання на західноєвропейських цінностях у власних інтересах.

Чи є якийсь єдиний центр – мегамозок, який керує пропагандою Кремля? Чи потрібні Україні інформаційні війська? Хто такі "корисні ідіоти"? У чому принципова відмінність сьогоднішньої війни від Другої світової, та як організовувати інформаційну безпеку в країні – у новому випуску програми "Війна і мир". Про це ведучі Євген Степаненко та Юрій Макаров говоритимуть з головою експертної ради при Генеральному штабі Збройних сил України, керівником координаційного центру "Ефективні технології на службі Україні", головою правління Асоціації підприємств інформаційних технологій України Елліною Шнурко-Табаковою.