:
Словацький досвід українських реформ

Словацький досвід українських реформ

Дивіться 30 жовтня о 06:00

Словаччина змогла стати однією з найуспішніших країн Східної Європи. На думку Івана Міклоша, словацького реформатора та нинішнього радника міністра економіки і фінансів України Наталії Яресько, чим радикальнішими будуть перетворення, тим швидше почнеться відновлення української економіки. Про це свідчить досвід Словаччини, Польщі, балтійських країн. Небезпекою на шляху змін можуть стати половинчасті реформи, саме тому необхідні комплексні і радикальні перетворення.

Які ризики можуть спіткати нашу державу та її громадян на шляху до цих перетворень? Яких саме економічних реформ потребує Україна? Яких змін слід очікувати у державі найближчим часом? Які регулятори впливу на економіку існують в інших країнах Європи?

Про важливість інвестицій для нашої країни, привабливі умови для іноземних інвесторів, необхідність й ефективність приватизації українських підприємств, різницю між економікою України та Словаччини говоритимуть у "Першій студії" журналіст Андрій Юхименко та словацький політик, економіст Іван Міклош.