:
У кожного – своя війна

У кожного – своя війна

Дивіться 30 жовтня о 06:00

Її пости й книжка стали першою реальною інформацією про події, що відбуваються на Донбасі у форматі "погляду зсередини". А почалося все із нерозуміння того, як сприймають агресію самі ж мешканці східної України. Так, кожен на "референдумі" голосував за своє. І тепер виявляється, що ті, хто за Україну – живуть на окупованій території, ті, хто за так звану Новоросію – у Новоросії, ті, хто за так звану ЛНР – живуть у ЛНР. А ще задовго до початку військового конфлікту на перших шпальтах місцевих газет з’являлися заголовки: "Владу захопила кривава хунта, яка хоче позбавити шахтарів пенсій", "Україну довели до банкрутства, щоб забезпечити Київ, прийнято закон про примусове вилучення органів".

То коли насправді почалася ця війна? Чому люди продовжують жити у своєму ілюзорному світі? Якою мовою говорять самопроголошені ДНР і ЛНР?

Про формулу нинішньої війни і подальші шляхи Донбасу у програмі "Війна і мир" говоритимуть ведучі Юрій Макаров та Євген Степаненко з блогером і письменницею Оленою Степовою.