:
Донбас: блокада чи наступ? 

Донбас: блокада чи наступ? 

Дивіться 30 жовтня о 06:00

Україна ввела економічну блокаду проти Донбасу – на ці території заборонено ввезення продуктів харчування і ліків для населення, але попри це продовжується торгівля промисловими товарами. Чи справедливо, що воює лише 20-30 тисяч сепаратистів, а карають усіх? При цьому, як показують останні соціологічні опитування, більшість українців втомилися від війни і готові відмовитись від окупованих територій заради миру.

З іншого боку, вищий і середній офіцерський склад Збройних сил України (ЗСУ) готовий взяти ініціативу і битися до переможного кінця. Нещодавно було оприлюднено "Листа анонімних генералів", в якому військові звинувачують владу у нехтуванні потенціалом української армії і відсутності активних дій. Але чи готове суспільство до наступальних дій української армії, чи не сховає голову у пісок і не вимагатиме залишити усе, як є?

Про те, чи потрібно відгороджуватися від Донбасу китайською стіною, про відсутність адекватної державної інформаційної політики і єдності щодо мети й цілей війни навіть у верхівці влади, а також про втому українського суспільства від невизначеності – Юрій Макаров і Євген Степаненко говоритимуть із керівником Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Володимиром Полевим.