:
Перша студія: Тільки б не було війни…

Перша студія: Тільки б не було війни…

Дивіться 30 жовтня о 06:00

Немає війни Росії з Україною. Триває війна, у якій частина російської держави – з одного боку, а інша, разом з українською стороною – на другому. Розмова журналіста й телеведучого Юрія Макарова з із російським мовознавцем, доктором філологічних наук Гасаном Гусейновим у "Першій студії" – чергова спроба зрозуміти суть російської цивілізації, у тому числі й за допомогою мовного аналізу.

Якщо ситуацію в Росії можна розцінювати як розрив між далеким минулим і абсурдним майбутнім, сучасний росіянин не здатен розшифрувати тексти й смисли своїх предків, тим самим втрачаючи розуміння понять власності, права й особистості. Люди по інший бік кордону розуміють, що не праві, але вважають державу вищою, а значить – погоджуються з учинками гравців цього маскараду.

Як самовідчуття росіянина втілюються у почутті подвійного презирства? Що таке "антиукраїнізми"? Які можливі способи лікування неврозу у російській голові? Чому, коли війна уже триває, більшість росіян продовжують повторювати "тільки б не було війни"? Про омовлення конфлікту, розрив цивілізації та реконструкторів російського маскараду – у "Першій студії".