:
Viva, Куба!

Viva, Куба!

Дивіться 30 жовтня о 06:00

20 липня 2015-го, через 54 роки після розірвання дипломатичних стосунків, у столиці Куби Гавані знову відновило роботу Посольство Сполучених Штатів Америки. Це стало наслідком переговорів між лідерами США та Куби Бараком Обамою і Раулем Кастро щодо нормалізації відносин між двома країнами, які припинились у 1961-му внаслідок революції на Кубі 1959 року.

Увесь цей час країни були по різні боки барикад, впроваджуючи протилежні світоглядні доктрини: соціалізм на Кубі протистояв американському капіталізму. Але через півстоліття після кубинської революції, яка привела на владний олімп Фіделя Кастро, змінилося усе. Адже молоді кубинці вимагають кардинальних змін, а стара правляча верхівка, аби уникнути нової революції, змушена йти на поступки і певну лібералізацію.

Про те, що США і Куба отримають внаслідок політики примирення, про соціалізм по-кубинськи і зародки формування громадянського суспільства, а також про роль, яку відіграв у примиренні між Кубою та США Папа Римський Франциск І – у новому випуску програми "Вересень". Микола Вересень говоритиме з директором Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталієм Куликом.