:

 

Зураб Аласанія:

Зураб Аласанія: "Суспільне будуватимемо всією країною"

24 квітня 2014

Національне суспільне мовлення, створення якого стало можливим після ухвалення Закону "Про суспільне телебачення та радіомовлення" – це водночас виклик та неймовірно амбітне завдання, до здійснення якого може долучитися кожен, вважає генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

"Суспільне не є конкурентом для комерційних каналів, воно не має конкретної ніші, його глядач – всі громадяни України. Тож будемо запрошувати до партнерства канали, що хочуть і можуть запропонувати свій досвід. Так, незалежне суспільне  мовлення потрібне, передусім, Україні, але ми вже маємо великий перелік  європейських мовників, готових надавати допомогу", – пояснює він.

Розповідаючи про найперші зміни на Першому Національному, Зураб Аласанія відзначив, що у найближчі півроку триватиме перехідний період.

"У нас є півроку для того, щоб перебудувати роботу, оптимізувати штат, зробити структуру більш прозорою та підготувати нові проекти у напрямах, що стануть базою Суспільного мовлення. Один із таких проектів вийде вже за два тижні – це "Національні дебати", брати участь у яких погодилися всі кандидати у Президенти України", – каже генеральний директор НТКУ.