:

 

Будуємо Суспільне разом!

Будуємо Суспільне разом!

11 вересня 2014

Важливий для всієї країни процес запровадження Суспільного мовлення в Україні має багато питань. Колектив НТКУ, на базі якої відбуваються ці перетворення, схвильований і занепокоєний майбутніми змінами. Задля роз’яснення цього нелегкого процесу профкомом телекомпанії було ініційовано зустріч із керівництвом НТКУ.

Аби уникнути непорозумінь та представити повну картину на цей час, генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія розповів про процес переходу телекомпанії на новий формат та закликав колег брати активну участь у створенні Суспільного мовлення разом.

"Чому Суспільне мовлення вирішили робити саме на базі НТКУ? Якою буде форма майбутньої компанії? І чи буде вона дійсно незалежною від цензури?" – питань для обговорення було безліч.

Очільник телекомпанії на переважну частину з них відповідь дав. Зокрема й на те, що хвилювало профком найбільше: 

"Ні у мене, ні у вас – ні в кого з нас немає досвіду створення Суспільного мовлення. Ми єдині, хто робить це в усій державі! Більше ніхто цим не займався і не займається. Тому ми маємо працювати разом, і наші зусилля мають бути надзвичайно злагодженими. Зараз дуже важливий час. Ми всі разом рухаємося до Суспільного мовлення. І якщо ви добре робите свою справу – я гарантую вам робоче місце. Але кожному з вас потрібно довести своєю наполегливою працею, що ви справді цього заслуговуєте. Якщо людина  сумлінно виконує свої обов’язки – вона буде тут працювати".

Незважаючи на те, що форма власності майбутнього суспільного мовника досі невідома, генеральний директор вважає, що це питання буде вирішено найближчим часом:  

"Це може бути державна установа, державне підприємство та акціонерне товариство. Останній варіант підтримав Прем’єр-міністр України. Сподіваюся, що через тиждень-другий, нарешті, буде прийнято відповідне рішення. І маю надію, що все буде добре. Ми маємо політичну підтримку, а саме Президента і Прем’єр-міністра. Вони чітко сказали – ви робіть, а ми не будемо заважати. За це їм величезне спасибі. І я переконаний, що ми зможемо вистояти у цей досить нелегкий час та втілити таку важливу для держави місію".