:

 

Данія допоможе Україні у створенні суспільного мовлення

Данія допоможе Україні у створенні суспільного мовлення

03 квітня 2015

27 березня відбулася зустріч генерального директора Національної телекомпанії України Зураба Аласанії з Міністром торгівлі і розвитку Данії Могенсом Йенсеном, під час якої вони обговорили питання створення суспільного мовлення в Україні.

На зустрічі Могенс Йенсен зазначив: "Впровадження суспільного мовлення в Україні відіграватиме надзвичайно важливу роль у забезпеченні безперешкодного доступу громадськості до незалежних і неупереджених новин. А Данія, яка має великий досвід у створенні суспільного, активно сприятиме цьому процесу". За його словами, практичні напрацювання Данії у сфері впровадження суспільного мовлення використовуються Європейською мовною спілкою як приклад того, як кожна країна має працювати над цим питанням.

У рамках Danish Neighbourhood Programme (Програми сусідства Данії) на 2013-2017 роки за підтримки двох данських національних каналів DR і TV2 було засновано спільний українсько-данський проект з метою передачі українській стороні напрацьованого досвіду у сфері ІТ, технологій, журналістики, HR, фінансів тощо. Згідно з умовами цього проекту обидва данські телеканали нададуть українському суспільному мовникові контент для показу обсягом понад 100 годин. Зокрема це будуть популярні телевізійні шоу та документальні фільми.

Підбиваючи підсумки зустрічі, генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія сказав: "Ми вдячні Данії за внесок у розвиток незалежної журналістики в Україні".

Більше читайте на сайті The Minister for Foreign Affairs of Denmark.

Фото – MYMEDIA.