:

 

Зураб Аласанія:

Зураб Аласанія: "Ми хочемо забути поняття "центр і регіони". Ми всі – одна команда"

30 вересня 2015

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія каже, що логотипа Суспільного мовлення удостояться лише ті канали, які забудуть про джинсу і "заказуху", а в перспективі мовник позбудеться і реклами. Про це очільник НТКУ сказав, відповідаючи на запитання журналістів після засідання колегії Держкомтелерадіо – повідомляє Укрінформ.

"Показник – коли кожна компанія позбавиться від джинси, від "заказухи" і ми будемо в цьому впевнені. От тоді ми вже приліпимо UΛ до того логотипа, який їм звичний – у кожної компанії є свій. Коли на обласній державній телерадіокомпанії (ОДТРК) з’являється цей логотип – тоді ми знаємо, що там точно немає джинси. Решта потроху змінюватимуть людей, ставлення до роботи, до продукту і до Суспільного як такого", – зазначив Аласанія.

Викорінювати джинсу і "заказуху", за його словами, будуть напряму: зловився раз – і більше ти тут не працюєш. "Це абсолютно гарантовано. Зараз у мене є всі інструменти для цього. Вони напряму підпорядковані мені", – сказав гендиректор.

Він уточнив, що ОДТРК вже не існують, вони працюють як філії НТКУ. "Це перший крок. Наступним кроком буде наше перетворення на Національну суспільну телерадіокомпанію. Ще дві затримки – це Національне радіо, яке величезне, і студія "Укртелефільм", на якій – прямий саботаж. Але за два-три тижні ми з цим теж впораємось. А потім починаємо наступний процес – корпоратизації. Паралельно йтиме процес аудиту. Ми перевірятимемо всі компанії", – зазначив Аласанія.

Щодо кадрів, то з кадрами, за його словами, жодних змін не відбувається. "Всі залишаться, вони отримали гарантії до початку НСТУ. Доти – місяці три, я думаю, – буде все, як воно є. Я навіть попросив би не міняти логотипи. Всі залишити, як є. Бо поки що вони не заслуговують на новий логотип, який свідчив би про Суспільне мовлення, далеко не всі ми вже готові", – підкреслив гендиректор.

Водночас він додав, що людей із філій запрошуватимуть у Київ, до навчальних центрів, а також звідси постійно їздитимуть на місця. "Ми хочемо забути поняття "центр і регіони" – немає такого. Ми всі – одна команда. Так має бути", – вважає він.

Аласанія нагадав, що Суспільне мовлення матиме не менш, ніж 2 телеканали, хоча планується набагато більше: UΛ:Перший, а також UΛ:Культура – коли він на те заслуговуватиме: "Подивимось на його зміст і на контент, коли він заслужить і коли не буде ні джинси, ні "заказухи".

Наразі, за його словами, обмірковується контент каналу "Культура", який планується перевести на "цифру", бо на супутнику його ніхто не знає і не бачить. Частина контенту може перейти з UΛ:Перший, який буде спрямований на пряму трансляцію, на події, що відбуваються зараз.

Гендиректор висловив переконання, що Суспільне мовлення має обходитися державним фінансуванням, а також спонсорством від великих спортивних подій. Це і глядачеві подобається, і комерційні канали не сприйматимуть їх як конкурентів.

"Але поки що ми не готові позбутися 30 млн. на рік від реклами", – сказав Аласанія, уточнивши, що держава перераховує приблизно половину від запланованого.

Текст і фото: Укрінформ.