:

 

Члена наглядової ради НСТУ від національних меншин не обрано

Члена наглядової ради НСТУ від національних меншин не обрано

19 жовтня 2015

Члена наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України у галузі забезпечення прав національних меншин на конференції 19 жовтня обрано не було. Найближчим часом буде оголошено прийом заяв від громадських об’єднань та асоціацій на участь у повторній конференції цієї галузі. Про це йдеться на сайті "Суспільне мовлення".

У цій конференції взяли участь представники чотирьох громадських організацій. Мехман Салманов (ГО "Спілка азербайджанської молоді в Україні") та Наталія Мекахаль (МГО "Інтернаціональний союз") отримали однакові кількість балів – 12. Катерина Юрченко (релігійна організація "Духовного управління мусульман") та Ашот Аванесян (СГО "Рада національно-культурних громад") набрали по 4 бали.

Оскільки перші два кандидати отримали однаковий результат, згідно з Порядком проведення конференцій громадських об’єднань та асоціацій, обрання членів Наглядової ради Публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" та припинення їхніх повноважень було проведено повторне голосування. За його підсумками обоє кандидатів знову набрали однакову кількість балів – по 12. Третя спроба також завершилася нічию – кандидати знову отримали по 12 балів.

Тож наразі представника до Наглядової ради на цій конференції обрати не вдалося. Процес для громадських організацій, що діють у галузі забезпечення прав національних меншин, почнеться з початку. Буде оголошено прийом заяв від громадських об’єднань та асоціацій, які згодом висуватимуть своїх кандидатів до Наглядової ради НСТУ.

Учасники конференції висловили сподівання, що повторний відбір дасть можливість більшій кількості організацій взяти в ній участь, що забезпечить обрання гідного представника громадськості у цій галузі.

Наступна конференція – у правозахисній галузі – відбудеться 21 жовтня 2015 року.

Більше читайте на сайті "Суспільне мовлення".