:

 

На обрання члена Наглядової ради подали заяви 53 організації

На обрання члена Наглядової ради подали заяви 53 організації

12 листопада 2015

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення завершила прийом заяв від громадських організацій на участь у конференції з обрання члена Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України у галузі забезпечення прав національних меншин.

Подавати заяви можна було з 26 жовтня до 9 листопада. За цей період взяти участь у повторній конференції, що визначить члена Наглядової ради НСТУ у галузі забезпечення прав національних менших, виявили бажання 53 громадські об’єднання та асоціації.

Далі подані документи далі оцінюватиме Громадська комісія у складі представників громадських рад різних міністерств та органів влади. За результатами роботи комісії з урахуванням її висновків Національна рада ухвалюватиме рішення про допуск чи недопуск громадських об’єднань до участі в конференції.

Відповідно до затвердженого Національною радою Календарного плану підготовки та проведення Конференції громадських об’єднань та асоціацій у сфері захисту прав національних меншин із 30 листопада по 4 грудня організації, які відповідають вимогам закону про суспільне мовлення і пройшли попередній відбір, висуватимуть своїх кандидатів у члени Наглядової ради НСТУ. Подані заяви та інші документи Національна рада розглядатиме до 9 грудня.

Сама конференція, як заплановано, має відбутися 15 грудня.

Джерело: http://www.nrada.gov.ua/ua/news/radanews/24745.html