:

 

Нацрада переоформила ліцензії НРКУ,

Нацрада переоформила ліцензії НРКУ, "Культури" та ОДТРК на Національну телекомпанію України

30 листопада 2015

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії Національної радіокомпанії України (НРКУ), державної телерадіокомпанії "Культура" та 28 обласних і регіональних державних телерадіокомпаній (ОДТРК) на Національну телекомпанію України (НТКУ). Відбулося це на позачерговому засіданні Нацради 27 листопада – повідомляє сайт Суспільне мовлення.

Переоформлення ліцензій здійснене в рамках процесу реорганізації державних мовників у суспільний мовник України. 161 ліцензія, які належали 30 мовникам, відтепер перейшли у власність НТКУ, яка згодом стане суспільним.

Як пояснював сайту Суспільне мовлення член Нацради Олександр Ільяшенко, 30 листопада НРКУ, "Культура" та всі ОДТРК припиняють своє існування. Замість ОДТРК в регіонах створено філії НТКУ. "30 листопада ОДТРК вже не існуватимуть, але їхні ліцензії залишаться, і трансляцію ніхто не припинятиме. Щоб уникнути безліцензійної діяльності, ми маємо до 30 листопада переоформити всі ліцензії телерадіокомпаній, що реорганізовуються", – сказав пан Ільяшенко.

За переоформлення ліцензій реорганізованих телерадіокомпаній НТКУ сплатить мінімальний ліцензійний збір, передбачений чинною Методикою розрахунку розмірів ліцензійного збору, – по 1378 грн. (одна мінімальна зарплата) за кожну ліцензію.

Джерело: Суспільне мовлення.