:

 

Суспільне мовлення в Україні стартує у першому кварталі 2016-го

Суспільне мовлення в Україні стартує у першому кварталі 2016-го

04 грудня 2015

Суспільне мовлення в Україні стартує у першому кварталі 2016 року. Про це, заручившись підтримкою генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураба Аласанії, заявив голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко – під час конференції "Інформаційне суспільство в Україні: досягнення та пріоритети реформ".

16 грудня мають припинити діяльність обласні державні телерадіокомпанії України. Тоді за процедурою будуть оформлені передавальні акти, і завершиться перший етап приєднання до Національної телекомпанії України. Після цього залишиться тільки робота з остаточного формування Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ).

"Досить багато зроблено, цей успіх реформування пов’язаний із тим, що медіаспільнота, яка чітко визначилася, що треба робити, делегувала себе як у законодавчу, так і у виконавчу владу. Ми діяли як єдиний організм, мали підтримку Ради Європи і Єврокомісії. Саме тому було проголосовано ключові законопроекти, і зараз для нас головне – їхнє впровадження. Я насамперед кажу про створення суспільного телебачення і радіомовлення та роздержавлення друкованих державних комунальних ЗМІ", – розповів Наливайко.