:

 

Олександр Харебін звернувся до Комітету свободи слова щодо

Олександр Харебін звернувся до Комітету свободи слова щодо "Укртелефільму"

15 лютого 2016

Звернення першого заступника генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Харебіна щодо ситуації навколо реорганізації державного підприємства "УСТФ "Укртелефільм" Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики розгляне 17 лютого. Про це повідомляє сайт "Суспільне мовлення".

Олександр Харебін розповів, що очікує від депутатів втручання в ситуацію та сприяння створенню слідчої комісії стосовно керівництва "Укртелефільму", які своїми діями блокують створення суспільного мовника. "Ми очікуємо, що депутати піднімуть це питання на вищий рівень, можливо, і до рівня Верховної Ради. Я вважаю, що це питання Комітету в тому числі, адже ми маємо справу з державним підприємством, яке вийшло з-під контролю держави і заважає створенню суспільного мовника. У нас було 2 або 3 суди, і судова гілка влади не стає на користь держави, а виносить рішення, які не допомагають, а навпаки, блокують рух до наступного етапу створення суспільного", – наголосив пан Харебін.

Судове засідання щодо керівництва "Укртелефільму" відбулося 10 лютого. Олександр Харебін розповів, що рішення суду лише частково задовольнило вимоги НТКУ. Зокрема, суд не надав доступу до всіх документи, які потрібні для передавального акту. Таким чином процес створення суспільного гальмується.

Більше читайте на сайті "Суспільне мовлення".