:

 

Держкомтелерадіо затвердив нову редакцію статуту НТКУ

Держкомтелерадіо затвердив нову редакцію статуту НТКУ

28 липня 2016

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко затвердив статут Національної телекомпанії України в новій редакції. Це остання зміна статуту перед перетворенням НТКУ в ПАТ НСТУ.

Голова Держкомтелерадіо підписав наказ №145 від 26 липня 2016 року "Про затвердження статуту НТКУ в новій редакції". Цю інформацію Олег Наливайко підтвердив сайту "Суспільне мовлення" особисто.

За його словами було внесено дві важливі зміни. Перша – в загальні положення додали, що НТКУ є правонаступником майна, прав та обов’язків державної ТРК "Крим" та Севастопольської регіональної ДТРК.

Друга зміна стосується розділу 9 "Трудовий колектив". Доповнені повноваження та права трудових колективів відокремлених підрозділів. Зокрема, повноваження трудового колективу НТКУ реалізуються не тільки загальними зборами НТКУ, а й зборами трудових колективів відокремлених підрозділів. На зборах вирішуються нагальні питання трудових колективів. Крім того інтереси трудових колективів НТКУ та структурних відокремлених підрозділів представляють виборні органи первинних організацій профспілки.

Оновлений 9-й розділ повністю можна прочитати на сайті "Суспільне мовлення".