:

 

Насіров запевнив членів Наглядової ради НСТУ, Держкомтелерадіо й НТКУ в максимальному сприянні реформи Суспільного

Насіров запевнив членів Наглядової ради НСТУ, Держкомтелерадіо й НТКУ в максимальному сприянні реформи Суспільного

20 вересня 2016

Члени Наглядової ради НСТУ, Держкомтелерадіо й НТКУ 20 вересня 2016 року зустрілися з головою Державної фіскальної служба Романом Насіровим, який запевнив в максимальному сприянню реформи Суспільного мовлення в рамках діючого законодавства.

Створення юридичної особи ПАТ НСТУ знову заблоковане через неможливість припинення юридичних осіб кількох суб’єктів – державних ДТРК, які мають об’єднатися з НТКУ, а потім реформуватися в ПАТ НСТУ. А саме наразі є проблеми із закриттям юрособи Національної радіокомпанії та двох кримської та севастопольської.

Щодо НРКУ, то за словами податківців, податкова перевірка має завершитися найближчими днями. А щодо двох кримських компаній, то наразі неможливо провести їх аудит і закрити. Втративши контроль за Кримом і не перевівши казначейство з Криму на материкову частину України, провести чітко процедуру як по іншим ТРК неможливо. Протягом зустрічі напрацьовані деякі додаткові ідеї, узгоджено передачу з боку Держкомтелерадіо додаткового пакету документів протягом двох днів, внаслідок чого, можливо, вдасться розблокувати процес.

У зустрічі взяли участь троє членів Наглядової Ради: Тетяна Лебедєва, Світлана Остапа і Тарас Шевченко, а також начальник управління аудиту Держкомтелерадіо Наталія Степанова, перший заступник генерального директора НТКУ Олександр Харебін та юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай провели зустріч з керівником ДФС щодо проблем з податковою в процесі створення ПАТ НСТУ.

Нагадаємо, члени Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України звернулися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у зв’язку тривожною ситуацією, яка склалася в процесі створення ПАТ НСТУ. Вони попросили Володимира Гройсмана звернути увагу на ставлення до реформи фіскальних органів.

Джерело: Суспільне мовлення