:
10-річній Христині терміново потрібен новий кістковий мозок

10-річній Христині терміново потрібен новий кістковий мозок

01 вересня 2013

Минулого тижня ми розповіли вам історію Юлі Новікової. Дівчині терміново потрібно зробити трансплантацію кісткового мозку за кордоном. Щоб Юля жила, необхідно зібрати близько двохсот тисяч євро. За цей тиждень ви переказали дитині більш як 40 тисяч гривень. Батьки Юлі дякують усім, хто відгукнувся.

А сьогодні - про ще одну дівчинку, життя якої залежить від вашої підтримки. 10-річній Христині теж потрібен новий кістковий мозок. Інакше вона так і не встигне втілити усі свої мрії у життя, та змінити світ на краще.

Христинці Калюжній усього 10 років. В такому юному віці вона мріє про зовсім дорослі речі. Ось це не просто дитячий малюнок. Так виглядатиме місто майбутнього: автівки на магнітах і тварини поруч з людьми.

Христина Калюжна:

- Тут жывотные людей не бояться. Вот, к примеру, лодка, она обычная. А вот кит - и он не боится людей. Я думаю, что в будущем люди не будут охотиться на жывотных.

Поки що Христина малює тварин на папері. Проте сподівається, що в майбутньому мама таки купить їй цуценя. А ще дівчинка дуже хоче повернутись у театральну студію. Адже в майбутньому мріє бути актрисою.

- Здраствуйте, з Вами Катя Осадча. Це програма "Про світське життя". У сьогоднішній програмі будемо говорити про політику, про моду і , звичайно, про погоду.

Втілювати усі мрії та численні плани Христині заважає хвороба.

Лариса Пересада, лікар-онкогематолог:

- Девочка страдает приобретенной пластической анемией. То есть, этот диагноз подразумевает полное отсутствие выработки своих клеток крови. Поэтому Кристина живет в зависимости от переливания донорских компонентов крови.

Христина вже пройшла два курси хіміотерапії. І поки її стан більш-менш стабільний. Але хворобу побороти поки що не вдалося.

Лариса Пересада, лікар-онкогематолог:

- Единственным методом сейчас, дающим шанс, именно шанс для жизни - является трансплантация костного мозга.

У Христини не має родинного донора, тож пересадку доведеться робити за кордоном. Вже прийшов рахунок з Італії - 145 тисяч євро. Мама, дідусь і бабуся-пенсіонери - от і уся родина дівчини. Їм геть ніде позичити такі гроші.

Олена Калюжна, мама Христини:

- Жизнь ребенка только зависит от 145-ти тысяч евро. И это страшно осознавать на самом деле. И ты сам, ты не можешь ничего сделать.

Гроші потрібні терміново. У Христини часу лише 2-3 місяці. Адже у будь-який момент хвороба може знову повернутися. Олена вірить: Христина житиме, бо в Україні так багато добрих людей.

Олена Калюжна, мама Христини:

- Достаточно отзывчивых людей, которые захотят нам помочь. Смогут нам помочь. Найдут возможность нам помочь.

Мама дівчинки просить відгукнутись і допомогти. Кожен з нас може врятувати життя Христини. Дівчинка дуже хоче, аби її мрія стати актрисою здійснилась. А передовсім вона хоче просто жити.

Автор: Ірина Ковтун. Оператор: Юрій Анісімов. Підсумки тижня.

Телефон: 099 262 60 60 - Олена

Реквізити для допомоги:
Отримувач: Приватбанк
Назва Банку: Приватбанк
Номер рахунку: 2924 4825 5091 00
МФО: 305299
ОКПО 14360570
Призначення платежу:
Для зарахування на карту 5457 0823 9039 8118
Благодійна допомога на лікування доньки Калюжна Олена Володимирівна (мама Христини)

Читайте також: