:
Маргарита Майоренко потребує складної операції

Маргарита Майоренко потребує складної операції

11 вересня 2013

У Маргарити Майоренко - складна вроджена вада. Дівчинка не може говорити, їй тяжко їсти й навіть дихати. Маляті ще немає й року: у такому віці все можна виправити. От тільки на складну операцію батьки не мають грошей. 60 тисяч гривень - сума начебто в масштабах країни й невелика, але для сім'ї захмарна.

- Бусинка моя, поднимай голову.

Маленькій Маргариті 9 місяців. Для свого віку важить замало - близько 8 кілограмів. Годувати її збирається вся сім'я. Але дитина може подужати лише кілька ложечок.

Давид Майоренко, брат Маргарити:

- Она устраивает такие концерты, что ее не накормить вообще.

Кожна спроба поїсти дається дитині з болеем, у своєму юному віці Маргариті вже довелося настраждатися не по-дитячому: дівчинка пережила дві операції на ротику, й поки гояться рани, їй усе дається дуже важко.

Такий вигляд у Маргарити зараз, а народилася вона отакою. Лікарі ще в пологовому повідомили батькам важкий діагноз.

Анна Музичина, завідувач кафедри стоматології дитячого віку Донецького національного медуніверситету:

- К большому сожалению, расщелина губы и неба является не только эстетическим пороком - этот порок существенно влияет на качество жизни ребенка, определяет его возможности питания, роста, развития и всех жизненноважных функций.

Після двох операцій дівчинці лише зшили верхню губку, але верхнього піднебіння й досі немає. Тому ризик, що дитина просто задихнеться, великий.

Надія Майоренко, мати Маргарити:

- Ей нужно закрыть небико, чтобы пища не попадала в носик ей, в дыхательную систему, нужно сделать десенку.

Що Маргаритка може народитися з вадами - лікарі сказали матері на пізньому терміні вагітності, але позбутися дитини набожна родина не могла.

І зараз, попри все, мати щаслива, що не відмовилася від Маргаритки. Без цієї сонячної, веселої та життєрадісної дитини своєї родини Надія не уявляє.

Батьки так хочуть почути від донечки перші слова "мама" й "тато". Але повноцінна мова в дівчинки з'явиться ще дуже нескоро й після тривалих занять із логопедом. А якщо не зробити всі необхідні операції вчасно - Маргарита може взагалі не заговорити. А це означає, що вона почне відставати в розвитку від своїх однолітків.

Анна Музичина, завідувач кафедри стоматології дитячого віку Донецького національного медуніверситету:

- Несмотря на сложность и тяжесть порока, при адекватном, последовательном, поэтапном и комплексном лечении - это 100% реабилитируемые дети.

На кілька операцій, пластини та відновлювальну терапію дитині знадобиться щонайменше 60 тисяч гривень, кажуть батьки. А для їхньої сім'ї така сума - не підйомна. Тим більше, що батько не може повноцінно працювати, бо змушений бути поряд з дружиною і дітьми. Тому родина звертається до всіх небайдужих із величезним проханням допомогти.

Надія Майоренко, мати Маргарити:

- Чтобы девочка наша стала полноценной, чтобы у нас было все хорошо, чтобы она была, как все дети, а это возможно.

Автор: Тетяна Мельниченко. Оператори: Євген Павленко, Олександр Шалдибін. Перший Національний.

Телефон для допомоги: 099-963-94-75 - Володимир

Реквізити:

Картка Приватбанку № 5168 7420 6136 2772 

Отримувач Майоренко Володимир Ігоревич

063-798-12-78 Володимир (батько Маргарити)

Читайте також: