:
Дворічна Аліна, хвора на ДТП, потребує нашої допомоги: їй необхідне повторне лікування в китайській клініці

Дворічна Аліна, хвора на ДТП, потребує нашої допомоги: їй необхідне повторне лікування в китайській клініці

03 листопада 2013

Минулого разу ми розповідали про маленьку Аню. У дівчинки рідкісне захворювання - деформована щелепа. Це не просто косметична вада. Малій із кожним днем дедалі важче ковтати й дихати. На операцію в Ізраїльській клініці потрібно 65 тисяч доларів. За тиждень Ви перерахували 22 тисячі гривень. Для батьків із невеличкого села на Вінниччині - це колосальні гроші.

Вони вдячні за дзвінки й допомогу і сподіваються, що їм таки вдасться назбирати усю суму.

Сьогодні історія дворічної Аліни. З самого народження дівчинка бореться зі страшною хворобою - ДЦП. Спершу лікарі запевняли, що шансів на нормальне життя немає. Але батьки вирішили боротися до останнього. Аліна вже пройшла 15 курсів реабілітації в Україні. І ще один у Китаї. Саме після нього у рідних з'явилися великі надії. Для повного одужання необхідне повторне лікування в китайській клініці. А цей курс коштує 110 тисяч гривень.

Яна Буцинська дуже любить свою донечку. Весь час вони разом. Аліну цікавить усе навколо, але без маминої допомоги у неї наразі мало що виходить.

Яна Буцинська, мама Аліни:

- Детский церебриальный паралич, спастический тэтрапарез... Это считается тяжёлым ДЦП. Тяжёлой степени.

Під час пологів у дитини сталося удушення. Перші півтора тижня життя дівчинка провела в реанімації.

Яна Буцинська, мама Аліни:

- Это было большим потрясением для нашей семьи. Мы этого ребёночка очень ждали. Очень надеялись, что будет у нас всё очень хорошо. Но, увы, по некомпетентности врачей мы получили такого тяжёлого ребёнка.

До шести місяців Аліна не сиділа, не повзала. У дитини закочувалися очі, вона майже нічого не бачила. Коли їй виповнився рік, лікарі поставили діагноз - ДЦП. Медики запевняли: дівчинка житиме, як рослина. Та батьки не здалися й почали рятувати свою красуню. За два роки лише в Україні малюк пройшов п’ятнадцять курсів реабілітації у різних центрах і клініках.

Яна Буцинська, мама Аліни:

- Когда уже позволили врачи наши с ней заниматься, мы не переставали с ней заниматься. Мы с трёх месяцев начали реабилитацию.

Кожен курс допомагав дитині розвиватися. Яна і сама щодня робить ось такі вправи з Алінкою. У дівчинки покращився зір. Вона вже кілька хвилин може самотужки сидіти й навіть катається на ось такому слонику.

Яна Буцинська, мама Аліни:

- Изначально она очень сильно боялась на слоне кататься. Сейчас постепенно она привыкла уже. Уже ей даже нравится. Да, Алинка? Нравится на слонике кататься?

В Аліни є надія на повне одужання. Вона вже пройшла перший курс реабілітації в Китаї. Результати вразили батьків.

Тетяна Ярмішко, бабуся Аліни:

- Алина немножко, конечно, изменилась. Умственно более развитая стала. Ножки... Начала немножко сидеть по-турецки.

Але одного разу замало. Яна показує документ із китайської клініки. Тут розписана кожна процедура другого курсу. На нього потрібні сто десять тисяч гривень. І зібрати ці гроші треба якнайшвидше.

Яна Буцинська, мама Аліни:

- Нам очень нужно попасть на эту реабилитацию именно до трёх лет. Какую нагрузку она получит, больше вероятности получить хорошие результаты.

Яна збирається з Алінкою на вулицю. Одягає кофтинку й чобітки. Ставить свою красунечку на ноги. Улюблений майданчик Аліни. Тут щастю дівчинки немає меж. Поки малюку два роки і за нього все роблять мама й бабуся - це ніби норма. Але без Вашої допомоги Алінка так і залишиться безпомічною на все життя.

Яна Буцинська, мама Аліни:

- Вторая реабилитация в Китае нам жизненно необходима для поднятия её. Чтобы она стала полноценно сидеть, чтобы она стала больше понимать. Чтобы у неё появились друзья - такие же маленькие детки, как она. Я прошу всех небезразличных людей не бросить нас в этой беде.

Автори: Богдан Піленко, Микола Піддубний, Олександр Ушаков. Підсумки тижня.

Телефон батька Аліни: 063-947-63-71 - Артем

Реквізити для допомоги:
Номер картки ПриватБанку:
4405-8858-1849-0093
Буцинський Артем Вікторович

Читайте також: