:
Учасниця Дитячого Євробачення-2018 приміряла костюм від дизайнерки Лесі Патоки

Учасниця Дитячого Євробачення-2018 приміряла костюм від дизайнерки Лесі Патоки

05 листопада 2018

Уже 25 листопада у Мінську відбудеться фінал міжнародного пісенного конкурсу Дитяче Євробачення-2018. Підготовка 11-річної Даріни Красновецької, яка представлятиме Україну, йде повним ходом: постійні репетиції, заняття з вокалу та, звичайно ж, планування сценічного образу.

Цього року костюм для молодої артистки розробляє відома художниця по костюмах Леся Патока, яка очолює напрям стилю на Суспільному. Леся відома співпрацею з зірками українського шоу-бізнесу. Наприклад, вона займалася дизайном образів для ONUKA, the Maneken, Бумбокс, Jamala, Pianoboy та багатьох інших.

Поки Даріна Красновецька приміряла костюм, Леся Патока розповіла про ідею сценічного образу та чим українська учасниця вирізнятиметься з-поміж інших конкурсантів.

Лесю, що вас надихало на створення образу?

Правду кажучи, я ніколи не дивилася Дитяче Євробачення – як, певно, і більшість дорослих. Тому для того, щоб зрозуміти головні тенденції, я передивилася цей конкурс за останні три роки. Мене дуже здивувало, що всі конкурсанти виступають у таких занадто дитячих образах: платтячка в горошок, багато квіточок. Так, звісно, це дитячий конкурс, але чомусь ніхто не намагається показати дитину більш сучасною, модною та стильною. Саме тому я вирішила, що образ Даріни повинен відповідати світовим тенденціям дорослої моди.

Тож, Даріна вражатиме дорослим зовнішнім виглядом?

У жодному випадку! Ми не ставитимемо її на підбори та не надягатимемо на неї агресивні колготи в сітку. Хочеться, щоб вона залишалася дитиною, але чому б, наприклад, не обрати спортивний look? Це саме те, що ми і хочемо зробити. Завдяки спортивному образу Даріна буде виглядати сучасною, вона зможе вільно рухатися на сцені та, водночас, не буде схожою на інших двадцятьох конкурсантів у костюмах з блискітками і стразиками.

Чому вирішили обрати саме спортивну тематику?

Я хочу, щоб Даріна виглядала на сцені круто. Враховуючи останні тенденції, світ божеволіє від спорту: всі модні колекції зараз пронизані якимись спортивними деталями, лампасами, ми бачимо величезну кількість взуття на низькому ходу – і нашій творчій команді захотілося, щоб костюм для Даріни був креативним та сучасним.

Я вважаю, що образ – це не лише костюм, а також зачіска та макіяж, усе повинно виглядати гармонійно. Тому ми будемо передавати детально розписаний образ для стилістів у Мінську. Я навіть наполягаю на тому, щоб Даріна вже з Києва їхала із зачіскою, яку ми для неї вигадали – щоб стилісти побачили і точно змогли відтворити наш задум.

Як обирали кольори тканини для образу? Чому зупинилися на червоному та білому?

Існує не так багато кольорів, що “працюють на сцені”. Той білий, який ми використовуємо, це молочний відтінок. Адже для камери ми категорично не працюємо із “чистим” білим: це погано, він пересвічує картинку. Але давайте наразі будемо називати нашу молочну тканину “білою”. Чому вона? Зважаючи на те, що ми відмовилися від камінців, стразів, паєток, усіляких аплікацій та квітів, які можуть ефектно виглядати на сцені та ловити на собі світло, залишилося не так багато способів привернути увагу. Білий – це колір, що несе у собі чистоту. А червоний – це максимально енергійний відтінок, й пісня Даріни якраз має такі інтонаційні ноти. Тому ми захотіли скомбінувати ці кольори. Та й взагалі, поєднання білого з червоним завжди дуже круто виглядає.

Чи подобається Даріні її сценічний образ?

Те, що ви бачите, це далеко не фінальна версія. На комбінезоні ще будуть карабіни зі стрічками. За допомогою них ми передамо відчуття руху та легкості. Зараз це лише примірка і тому, звичайно ж, я б хотіла, що Даріна порепетирувала у костюмі та відчула, що він зовсім не статичний, а навпаки, це костюм, який буде її “підтримувати” і рухатися разом із нею.

Я чекатиму на фінальну реакцію Даріни, коли костюм вже буде повністю готовий. Але сподіваюся, що їй сподобається, бо, як на мене, це саме її стиль.

Автор: Вікторія Волик
Фото: Володимир Шевчук

Читайте також: