:
Улюблене шоу в новому форматі: прем’єра UA: Фольк 25 листопада

Улюблене шоу в новому форматі: прем’єра UA: Фольк 25 листопада

19 листопада 2018

Програма про пошук та відродження автентичних мелодій і народних пісень Фольк-music поступово оновлювалась протягом року. Уже 25 листопада на телеканалі UA: ПЕРШИЙ стартує оновлений формат шоу під назвою UA: Фольк.

У новому форматі до улюбленого Фольк-music додалися відеовізитівки народних колективів та бекстейджі, що дозволяють глядачам краще ознайомитись із народними талантами, а також переспіви автентичного фольклору відомими сучасними виконавцями.

Повністю осучаснено технічну складову проекту та оновлено стиль.

"Цього року програмі виповнилось уже 10 років, тож вона вкрай потребувала осучаснення: стилю, декорацій та техніки, — розповідає музичний продюсер Олександр Стасов. — Увесь рік ми працювали над поетапним оновленням проекту. Щоб виглядати та звучати якісно й сучасно, ми перейшли на запис усіх пісень наживо (раніше в програмі звучали лише фонограми). Живий звук передає глядачам зовсім інші, справжні емоції виконавців. Також нова якість звучання вперше за багато років дозволила запросити на зйомки справжніх зірок сучасної української сцени, які надають перевагу живому звуку".

У першому циклі програми UA: Фольк разом із народними колективами для глядачів співатимуть Ніна Матвієнко, Сестри Тельнюк, Воплі Відоплясова, Юлія Лорд, Оксана Муха, Алла Кудлай, гурти Кобза, Божичі та учасники Євробачення-2017 гурт NaviBand.

Ведучим першого циклу з шести програм став Тімур Мірошниченко.

Зміни відбулись не лише у звучанні, а й у роботі зі світлом. Тепер для проекту використовують найсучаснішу освітлювальну техніку, що дозволяє створювати необхідну атмосферу та світлові ефекти для кожної пісні.

"Технічне осучаснення проекту стало для нас найбільшим викликом, адже в умовах недофінансування Суспільного ми не могли суттєво збільшувати бюджет проекту, потрібно було вкластись у наявний кошторис. Вихід знайшовся — ми орендуємо всю необхідну техніку й обладнання, проте змушені вести зйомки посесійно: по кілька випусків програми поспіль, фактично кожен цикл знімаємо кілька днів без перерв. Але, переконаний, ці зусилля будуть помітні з першого погляду: нова якість картинки та ефектів вразить глядачів", — ділиться Руслан Городничий, генеральний продюсер розважального напряму мовлення Суспільного.

Над оновленими образами ведучих та виконавців працювала відома стилістка Леся Патока. Її ключове завдання полягало в наближенні популярних українських сценічних костюмів до автентичних народних.

Побачити перший випуск народного шоу UA: Фольк в ефірі глядачі телеканалу UA: ПЕРШИЙ зможуть уже 25 листопада о 15:00.

Читайте також: