:
Нові тенденції документалістики Першого Національного

Нові тенденції документалістики Першого Національного

09 серпня 2010

9 серпня відбулася презентація нових тенденцій документалістики Першого Національного.

До нового сезону, який розпочнеться 24 серпня, ТО документальних фільмів та програм Першого Національного готує декілька великих циклових проектів.

"Відтепер, Перший Національний відходить від практики виробництва окремих фільмів, і переходить на новий рівень, де всі стрічки входитимуть до складу певних циклових проектів. Звісно, деякі фільми все ж таки будть вироблятися окремо від циклів, але основна маса буде сконцентрована саме в циклах", - розповів Марк Гресь, директор ТО документальних фільмів та програм.

На прес-конференції головним чином були представлені такі цикли: "Прості речі", "Континет", "Миротворці" і "Київська старовина. Світ мистецтва".

Цикл "Прості речі"

Кожен фільм цього циклу – це розповідь про історію появи чи винаходу однієї речі, які нас оточують. Адже насправді звичайні речі можуть приховувати чимало несподіваних відкриттів. Об’єктом розгляду стають: звичайний олівець, парасолька, скріпка, окуляри, сірники... Здавалося б, всі ці речі дуже прості, та чи знаєте, як вони зявилися у нашому вжитку?

Цикл "Контингент"

Таємниць, повязаних із "зовнішньою імперією" Радянського Союзу – безліч. Зокрема, що значить військово-стратегічний термін "сандвіча"? Як вдалося Радянському союзу контролювати своїх союзників силами самих созників? Як вдалося СРСР змусити своїх сателітів захищати не свої, а чужі національні інтереси?

Цикл "Миротворці"

Програма детально розповідає про різноманітні аспекти участі українських миротворців у міжнародних операціях, в тому числі – про раніше невідомі і приховані факти. Піднімається історично-політичний бекграунд військових конфліктів. Те, що криється за лаштунками навіть найчесніших новин. Цикл фільмів будується на ексклюзивних іннтерв’ю безпосередніх учасників подій, експертів.

Цикл "Київська старовина. Світ мистецтва"

У циклі розповідатиметься про Київ – столицю мистецтва. Фішка полягає в тому, що оповідь про вершини архітектурного мистецтва йтиме через призму окремих людських історій.

Читайте також: