:
Перший Національний проведе мистецький телемарафон до Дня визволення Києва

Перший Національний проведе мистецький телемарафон до Дня визволення Києва

02 листопада 2011

6 листопада 1943 року Київ було визволено від фашистських загарбників. Перший Національний поздоровляє всіх ветеранів Великої Вітчизняної війни з річницею визволення столиці України.

3 листопада о 19:30, низько вклоняючись живим і присвячуючи пам’яті загиблих, Перший Національний проведе мистецький телемарафон до Дня визволення Києва. І покаже концерт "Подвигом Вашим живем".

Свій музичний подарунок глядачам Першого Національного приготували: Володимир Гришко, Олександр Пономарьов, Ян Табачник, Степан Гіга, Олексій Матіас, Alyosha, дует "Алібі", Злата Огнєвич, Наталія Валевська, Іво Бобул, Віктор Павлік, Наталія Бучинська, Оксана Пекун та інші артисти.

Усі вони виконають улюблені народом пісні воєнних і післявоєнних років: "Жди мене", "Альоша", "Синій платочок", "Тальяночка", "У лісі прифронтовому", "Ми за ціною не постоїмо", "Від героїв минулих часів", "Степом, степом", "Катюша"... Тетяна Цимбал прочитає вірш Ліни Костенко "Мій перший вірш, написаний в окопі".

Після запису пісні з кінофільму "17 миттєвостей весни", молодий вокаліст Олексій Матіас сказав: "Своїм виступом я висловлюю від молодого покоління повагу ветеранам. Мені дуже подобається ця пісня. Я хочу, щоб мої однолітки приймали цю творчість. І цей час. День Перемоги дуже значимий і для нас, і для старшого покоління. Якби не було моїх дідусів, бабусь, – не було б і мене. Я вдячний їм і за Перемогу, і за життя, яке мені подарували. Мої прадідусі і прабабусі воювали, але їх вже немає в живих. На щастя, живі бабусі й дідусі, які теж пройшли тяготи війни. Я кожен рік вітаю їх з Днем Перемоги".

Співачка Alyosha, одягнувши військову форму, виконала пісню "У лісі прифронтовому". А після запису розповіла, що для неї означає День Перемоги: "Я дуже ціную те, що завдяки людям, які воювали і перемогли, ми маємо мирне небо над головою. Іноді ми забуваємо про це. На жаль, ми не цінуємо те, що зараз маємо. Говоримо, що погано живемо. Насправді, ми прекрасно живемо. Потрібно берегти це. Берегти те, що нам залишили наші предки. Люди, які пройшли воєнне пекло. Не знаю, що я можу зробити для них. Мої предки теж воювали. Зараз ми не можемо зрозуміти наскільки це страшно. Навіть за допомогою кіно. Мені дуже подобається один з останніх фільмів про війну "Ми з майбутнього". Там чуттєво показана атмосфера цього суворого часу. Думаю, так воно і було".

Для виконання кожної композиції режисер приготував реквізит, що відображає воєнну епоху: старий портативний патефон, гасова лампа, етажерка, друкарська машинка, тотожна тим, на яких "строчили накази" у воєнний час. Усе це створює відповідну атмосферу, і перетворює концерт на музичний міні-спектакль.

Під час запису цієї концертної програми за столиками сиділи почесні гості – старенькі ветерани. Через вік і хвороби багато хто з них пересувається лише зі сторонньою допомогою. Але, незважаючи ні на що, прикрашені орденами і медалями, вони приїхали на концерт.

Артисти, виходячи на сцену, від усієї душі бажали ветеранам здоров'я і довголіття.

Люди похилого віку зі сльозами на очах аплодували кожному виступу. Їм так дорогоцінна наша увага. Нам так необхідно зберегти світлу пам'ять про їх подвиг!

3 листопада о 19:30 на Першому Національному – мистецький телемарафон до Дня визволення Києва. І концерт "Подвигом Вашим живем".

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: