:
Спецпроєкт Суспільного

Спецпроєкт Суспільного "Маріуполь. 5 років від дня звільнення"

13 червня 2019

Суспільний мовник зняв спецпроєкт до п’ятої річниці звільнення Маріуполя. 13 червня о 19:30 на суспільних телеканалах UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА вийде документальний фільм "Маріуполь. 5 років від дня звільнення".

Відеохроніку штурму Маріуполя, яка лягла в основу фільму, зняла журналістка Суспільного та режисерка-документалістка Сніжана Потапчук, яка з 2014 року фільмує події на сході України просто під час бойових дій, а у 2016 році отримала орден "Народний Герой України" як військова журналістка. Переглядаючи кадри з напівзруйнованим містом, команда Суспільного вирішила провести паралель між Маріуполем, яким він був п’ять років тому, і сучасним містом.

На відео, відзнятому у 2014 році, виконавча продюсерка Суспільного Катерина Феленюк помітила хлопця, який вивісив на балконі прапор України й усміхався, коли повз нього проїжджала колона українських військових. Команда Суспільного вирушила в Маріуполь і знайшла цього хлопця. Виявилося, що він досі зберігає той самий прапор як нагадування й символ того, що Маріуполь — це Україна.

Також протягом спецпроєкту глядачі почують спогади учасників подій п’ятирічної давності — цивільних та військових — і побачать, як склалося їхнє життя в прифронтовому, але мирному Маріуполі.

Нагадаємо, до 5-річчя звільнення міст Донбасу від російської окупації філія Суспільного UA: ДОНБАС підготувала спецпроєкт "Повернути Донбас".

Читайте також: