:
Суспільний мовник оголосив склад журі нацвідбору на Дитяче Євробачення-2019

Суспільний мовник оголосив склад журі нацвідбору на Дитяче Євробачення-2019

30 липня 2019

За 10 днів до завершення прийому заявок на участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2019 Суспільний мовник оголосив склад оргкомітету, який обиратиме представника від України для участі в міжнародному пісенному конкурсі.

До складу професійного оргкомітету увійшли: співачка й членкиня правління Суспільного мовлення Олександра Кольцова, українська співачка та представниця України на Євробаченні-2010 Alyosha, співак і композитор Adam, співачка та композиторка Tanya Sha, музичний продюсер розважального напряму Суспільного Олександр Стасов, голова делегації Дитячого Євробачення-2019 від України Оксана Скибінська та виконавчий продюсер розважального напряму Суспільного Станіслав Медведєв.

Доки триває прийом заявок на нацвідбір, членкиня правління Суспільного мовлення Олександра Кольцова звернула увагу батьків на те, що взяти участь може будь-яка талановита дитина, незважаючи на її пісенний досвід: "Звісно, хотілося б, аби в переможця був певний досвід публічних виступів, але нічого страшного, якщо ваша дитина зовсім початківець – до осені в команди буде час підготувати дебютантів, тож відбір відкритий для всіх. Ми також просимо не витрачати зайвих коштів на створення відеовізиток, оскільки це не вплине на вибір: достатньо дотриматись інструкції, викладеної в умовах конкурсу".

З-поміж усіх заявок, що будуть подані на нацвідбір міжнародного пісенного конкурсу Дитяче Євробачення-2019, оргкомітет обере шорт-лист фіналістів, чиї імена оголосить на сайті junior.eurovision.ua. Співачка Alyosha вважає, що визначити фіналістів, а потім і самого переможця нацвідбору буде досить складно, адже кожен представник оргкомітету шукатиме щось своє. "Мої особисті критерії оцінки – це голос і його магія. Це те, що лікує душу. Останнім часом ми стали звертати більше уваги на технічне володіння вокалом і на трендовість аранжування і тексту пісень. Але там, де жива душа співає, таким голосам і пісням завжди треба надавати перевагу, – говорить Alyosha. – Моя порада одна: дозволяти співати думці через голос, тоді кожен ваш звук буде приємним і почутим!"

Співачка та композиторка Tanya Sha впевнена, що всі учасники нацвідбору повинні, насамперед, отримати максимальне задоволення від цього процесу: "Спів і музика – це неймовірно прекрасні речі, й бути всередині їх – неймовірне щастя. Й якщо юні артисти зможуть забути про хвилювання й змагання та насолодитися співом – слухачі теж відчують й проживуть це".

Співак та композитор Adam на власному досвіді знає, яка пісня може перемогти у нацвідборі Дитячого Євробачення, адже саме він був співавтором пісні-переможниці "Say love" для Даріни Красновецької на нацвідборі Дитячого Євробачення-2018. Проте юним талантам радить прислухатися до власних відчуттів: "Точних інструкцій для написання пісні на Євробачення, як на мене, не існує. Ми з Даріною писали її так, як відчували серцем! Але, безумовно, пісня має бути хітом, має бути з доброю та потужною енергією, мелодичною та гармонічною з виконавцем. Круто, коли артисти самі пишуть собі або беруть участь у процесі від народження до завершення пісні в зв’язці з авторами".

Нагадаємо, подати заявку на участь у нацвідборі Дитячого Євробачення-2019 можна до 8 серпня включно. Докладніше ознайомитися з умовами участі в національному відборі на Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2019 можна в Положенні про конкурс.

Фото: Володимир Шевчук (Суспільне мовлення) та з особистого архіву Alyosha, Tanya Sha і Adam

Читайте також: