:
Суспільне покаже власний фільм «Майдан Гідності»

Суспільне покаже власний фільм «Майдан Гідності»

19 листопада 2019

У четвер, 21 листопада, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже документальний фільм, який зняла команда Суспільного до Дня гідності та свободи.

Творці фільму «Майдан Гідності» спробували поєднати історію про визначальні для України події: Революцію на граніті 1990 року, Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію гідності 2013 року.

За словами сценариста фільму Максима Волобоєва, усі три революції були визначальними для України й починалися та тривали на майдані Незалежності.

«Це історія, яку розповідають відомі учасники подій у середмісті столиці. Вони формують її власними невеличкими історіями-спогадами. Саме Майдан і є головним героєм фільму. Про нього, а також вулиці та будівлі навколо нього є теплі й світлі спомини учасників революцій, але водночас є дуже сумні історії. Це те, про що варто пам’ятати українцям», — розповів сценарист Максим Волобоєв.

«Хотілося підійти з іншого ракурсу, подивитися на всю цю історію в цілому, не вдаючись у звичайну хронологію, а показати майдан Незалежності як простір, як місце. У фільмі ми розповіли про Майдан, який став енергетичною концентрацією сили для українців», — зазначила виконавча продюсерка Катерина Феленюк.

У зйомках фільму взяли участь відомі діячі культури, активісти, журналісти та політики, які пережили особисто не одну революцію на Майдані. Серед них — ведуча політичного токшоу «Зворотний відлік» Мирослава Барчук, політичний експерт Олексій Доній, ексголова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, актор театру та кіно Євген Нищук, адвокатка сімей Небесної сотні Євгенія Закревська, учасники гурту «ТНМК» Фоззі та Олег «Фагот» Михайлюта, учасник гурту «Мандри» Сергій Фоменко, бандурист і лірник Тарас Компаніченко та інші.

Документальний фільм «Майдан Гідності» можна буде побачити на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ у четвер, 21 листопада, о 16:15 та о 22:15.

Зазначимо, що впродовж дня 21 листопада на телеканалах Суспільного мовника транслюватимуть спецпроєкти до Дня гідності та свободи.

Читайте також: