:
Міжнародні тренінги для працівників НТКУ

Міжнародні тренінги для працівників НТКУ

07 листопада 2011

Працівники Першого Національного здобули високих результатів на міжнародних тренінгах.

Враховуючи високий рівень сучасних технологій і міжнародних стандартів у телевізійній галузі, сьогодні важлива роль відводиться процесу навчання та обміну професійним досвідом між фахівцями телевізійної сфери.

У цьому контексті важливо сказати про низку міжнародних тренінгів та майстер-класів, які були організовані та скоординовані цього року управлінням закордонного співробітництва НТКУ для працівників телекомпанії за сприяння міжнародних партнерів – Європейської мовної спілки (ЄМС) та Каналу Франс Ентернасьйональ (CFI).

За результатами досліджень, оприлюднених партнером Національної телекомпанії України – Європейською мовною спілкою на Асамблеї з питань тренінгів, що проходила у Стамбулі (Туреччина) у жовтні 2011 році, учасниками тренінгів ЄМС були 95 телерадіомовних організацій з 48 країн світу. НТКУ має гарний результат, посівши 2 місце серед найактивніших учасників тренінгів ЄМС, а також 1 місце серед тих учасників, які отримали найбільшу частку спонсорських коштів на проведення тренінгів.

Сподіваємося, що проведення тренінгів, які були організовані та скоординовані управлінням закордонного співробітництва в рамках співпраці з міжнародними партнерами, сприятиме зростанню творчого й технічного потенціалу працівників Першого Національного і принесе користь у справі становлення та наближення НТКУ до найвищих європейських стандартів.

За підтримки CFI було проведено тренінг для персоналу ТВО інформаційно-аналітичних програм за участю міжнародного тренера, французького режисера Жана-Франсуа Клера (J-F. Claire) 10-16 липня 2011 року. Тема тренінгу: "Покращення телевізійних випусків новин: режисерська та операторська робота".

Під час тренінгу французький режисер зустрівся з працівниками відділу дизайну і графіки, режисерами випуску, режисерами монтажу, операторами, редакторською групою та директором ТВО інформаційно-аналітичних програм. Експерт спостерігав за роботою команд випуску новин, дивився випуски новин та обговорював їх з випусковою групою та ведучими. Пропозиції експерта обговорювалися та впроваджувалися в дію. Також було знято пробний випуск новин о 21:00 в нових декораціях, запропонованих паном Клером, з урахуванням його порад щодо освітлення, кадрування, позиції ведучої тощо. Пан Клер висунув деякі пропозиції щодо оптимізації випусків новин: змінити кадрування випуску новин о 18:20 з метою покращення якості зображення на плазмі та додання динаміки у випуск новин (що було здійснено протягом візиту експерта); використовувати більше графічних засобів, оскільки вони збагачують випуск та роблять його зрозумілішим для глядача; додати динаміки в манеру ведучих презентувати новини та позу ведучих; змінити декорації для вечірнього випуску новин о 21:00; запрошувати до студії гостей під час вечірнього випуску новин для детальнішого висвітлення проблем тощо. В цілому стан відділу новин експерт оцінив на гідному рівні, з перспективами подальшого розвитку та подальшої співпраці з CFI.

За підтримки ЄМС було проведено:

Тренінг на базі НТКУ 14-18 лютого 2011 року "Творче виробництво контенту для візуальних медіа" за участю міжнародного тренера пана Джероен Депретер (Mr. Jeroen DEPRAETERE) та 23-х учасників від НТКУ.

Тренінг складався з 10 тематичних модулів: Вступ до "Формату мрії"; Про креативність; Як бути креативним?; Телевізійне виробництво; Телевізійні формати; Мозковий штурм; Розповідь історії; Крос-медіа; Презентаційна техніка; Пропонування на продаж. Найбільш популярними модулями були: Формат-мрія, Мозковий штурм, Презентація ідеї.

Тренінг на базі НТКУ для технічного персоналу 6-7 липня 2011 року "Телебачення високої чіткості" за участю міжнародних тренерів: пан Гофманн та пан Латтманн (Mr.Hoffmann and Mr. Lattmann) і 48 учасників від НТКУ. Головний результат – бажання та інтерес аудиторії продовжити вивчення зазначеного питання.

Найближчим часом планується провести такі тренінги:

  • У співпраці з CFI буде організовано спеціалізований тренінг на базі НТКУ по роботі з ведучими Новин 7-11 листопада 2011 року.
  • У співпраці з ЄМС наприкінці 2011 року буде організовано спеціалізований тренінг на базі НТКУ з роботи журналістів ТО Спорт щодо висвітлення значних міжнародних спортивних подій.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: